van der Horst

Marrakesh: Nico Müller besluit testdag als snelste

Nico Müller - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Nico Müller - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Een dag na de wervelende ePrix stond de tweede Formule E testdag van het seizoen op het menu. In tegenstelling tot in Riyad kregen ditmaal de testpiloten en voornamelijk nieuwkomers hun kans om de Gen2 aan de tand te voelen. Net zoals vorig jaar was het Nico Müller die met de Audi als snelste uit de bus kwam. Daarnaast zette hij, eveneens zoals vorig jaar, het ronderecord weer iets scherper met een 1:17.074. Hiermee was hij drie tienden van een seconde sneller dan de poletijd van Sam Bird gisteren. Op de tweede plaats vinden we James Rossiter terug met een DS Techeetah terwijl Antonio Fuoco met zijn Geox Dragon de top 3 afsluit.
Raffaele Marciello - HWA Racelab
Raffaele Marciello - HWA Racelab
In tegenstelling tot in Riyad verliepen de sessies vrij rustig, waardoor de rijders zo goed als zorgeloos hun rondjes konden afmalen. Opvallend was dat James Rossiter zowel de wagens van André Lotterer als die van Jean-Éric Vergne mocht uittesten en dat met verschillende setups, waardoor hij zowel op een tweede als een vierde plaats eindigde. Ook de Nederlander Nyck de Vries (Envision Virgin Racing) liet zich opmerken op P5, met daarachter Jann Mardenborough (Nissan e.Dams), een graduaat van de GT Academy van Nissan, op een zesde plek. Verderop in de toptien vonden we ook nog regerend Blancpain-kampioen Raffaele Marciello terug. In de voormiddag keek hij eerst de kat uit de boom om dan in de namiddag het gas open te trekken. Hij besloot de testdag op P9.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Natuurlijk was het ook uitkijken naar Sam Dejonghe, die aanwezig was op de testdag bij Mahindra. De Belg mocht de hele dag vertoeven in de wagen van Pascal Wehrlein, die gisteren al na een ronde moest opgeven nadat hij aangereden werd door Lucas di Grassi. Dejonghe reed met zijn Mahindra, bijgenaamd Electro McElectro Face, in de voormiddag richting een zevende stek, voor Sergey Sirotkin, die de winnende wagen van gisteren mocht uittesten. In de namiddag verbeterde hij zijn tijd, maar zakte in het klassement naar een dertiende plaats.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 13 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons