van der Horst

Marrakesh: Nieuwssprokkels in de aanloop naar de ePrix

Start Marrakesh ePrix 2018
Start Marrakesh ePrix 2018
Terwijl morgen de actie start op de baan, vielen er naar goede gewoonte nog vele nieuwtjes te rapen in het paddock. Ook dit weekend zijn er interessante weetjes boven gekomen die wij u zeker niet wilden onthouden. Een overzicht.
  • Circuit Zolder
Sergio Pérez & Felipe Nasr
Sergio Pérez & Felipe Nasr
***Deze zondag is er voor de tweede keer dit seizoen een testdag gepland. Zoals u begin deze week al kon lezen zullen onder meer Sam Dejonghe, Sergey Sirotkin en Raffaele Marciello aanwezig zijn. Alleen NIO en Geox Dragon konden maandag nog geen tweede naam voorleggen, tot nu. Zo zou NIO in allerijl de Brit Jake Hughes opgeroepen hebben. Hughes heeft vorig seizoen zijn strepen verdiend in het allerlaatste seizoen van de GP3. Geox Dragon daarentegen laat Felipe Nasr aan de testdag deelnemen.

***Niet alleen de Venturi's van HWA Racelab hadden problemen in Riyad, ook de Venturi van Edoardo Mortara zag af in Saudi-Arabië, waar hij tot tweemaal toe - tijdens de vrije trainingen en de race - problemen had met de remmen. Maar volgens teambaas Susie Wolff zouden die problemen nu van de baan moeten zijn.

***De kans is groot dat de Formule E terug richting Rusland trekt voor seizoen zes, dat meldde e-racing365. Het Russisch bedrijf Rosgonski - dat eveneens de Russische Grand Prix organiseert - en CEO Alejandro Agag zitten al een tijdje te broeden op dit Russisch ei en dromen van een wedstrijd in Sint-Petersburg. Toch lijkt er, spijts de stilte errond,  schot in de zaak te komen. Volgens Sergey Vorobyev - manager van Rosgonski - zou zijn organisatie en Agag mikken op de lente of de zomer van 2020.

Hong Kong ePrix 2017
Hong Kong ePrix 2017
***In tegenstelling tot Rusland is er nog geen zekerheid dat Hong Kong volgend seizoen op de kalender zal prijken. Na dit seizoen zit het contract met de organisatie er op en met de nieuwe contractbesprekingen zoekt men meer naar een balans van economische aard. Agag gaf toe dat de race in Hong Kong duur was en daarom zijn er ook dit seizoen al maatregelen genomen door de hoofdtribune te halveren. Toch wil Enova - organisator van de ePrix - de handschoen nog niet in de ring gooien en wordt er gezocht naar een concept dat zowel economisch als familievriendelijk is.

***Eind deze maand wordt in Londen het Extreme E' concept voorgesteld aan het publiek. Dit project is ook van de preses van de Formule E en men is hier al een tijdje mee bezig. Het zou gaan om volledig elektrische SUV's te laten racen op unieke locaties in de wereld, noem het gerust een soort van e-Dakar. De voorstelling zal doorgaan op een iconische plek in Londen: op de Thames-rivier met uitzicht op de HMS Belfast.

***Porsche mocht deze week zijn testwagen in ontvangst nemen. De bolide zal door het Duitse merk uitgerust worden met hun aandrijving, waarmee zij vanaf maart hun eerste testen afleggen.

***Gisteren/donderdag kwam er ook het nieuws naar buiten dat Ford overweegt om toe te treden tot de Formule E, al is er binnenshuis zeker nog niets definitiefs besproken. Volgens globaal directeur van Ford Performance Mark Rushbrook bestaat "het idee al op papier maar moet het nog verder bekeken worden". Op dit moment zien zij de voordelen - zoals vele constructeurs in de Formule E - om deze technologie over te brengen op hun straatwagens. Volgens Rushbrook zou de beslissing in het voorjaar van 2019 vallen.

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
***Pascal Wehrlein moest de eerste race in Riyad nog missen gezien zijn contract bij HWA pas verliep op 31 december. Dit weekend staat de Duitser met Mauritiaanse roots dus voor de eerste keer aan de start bij Mahindra. Daarenboven werd deze week ook bekend gemaakt dat hij ontwikkelingspiloot  wordt bij Ferrari in de Formule 1. Hiermee gaat hij een gelijkaardig seizoen aanvatten als Stoffel Vandoorne, die dezelfde rol toebedeeld kreeg bij Mercedes.

Foto's: Formula E - Racing International Photography

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 11 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons