van der Horst

Marrakesh: Robin Frijns sluit eerste vrije training af als snelste

Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Deze ochtend werden er met een mooie zonsopgang over het Atlasgebergte op de achtergrond de eerste vrije trainingen afgewerkt. Nadat de organisatie eerst een full course yellow-oefening testte, kregen de piloten groen licht om vol door te gaan. Daaruit kwam Robin Frijns met zijn Envision Virgin Racing Audi met een 1:17.808 als snelste uit de bus, voor de BMW van Antonio Félix da Costa en Sam Bird, ploegmaat van Frijns. En wederom was het duidelijk dat de Gen2-wagen een pak sneller is dan de vorige generatie. Maar liefst 19 van de 22 piloten gingen vlot onder het ronderecord dat vorig jaar gezet is tijdens de testdag door Nico Müller. Ook de Belgen kwamen geregeld in de top 10, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een plaatsje in de tweede tabel.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Noemenswaardige incidenten waren er uiteindelijk niet. Pascal Wehrlein (Mahindra) viel tweemaal stil tijdens de sessie. Er was een lichte aanraking tussen Lucas Di Grassi (Audi) en Antonio Félix da Costa - zonder al te veel schade - en Nelson Piquet Jr. (Jaguar) werd even gehinderd door Felipe Massa (Venturi) waardoor Piquet Jr. de 11-voudige grandprixwinnaar een amateur noemde over de radio. De Belgen Stoffel Vandoorne (HWA) en Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) kwamen geregeld in de top 10 piepen, maar lieten nog niet te veel in hun kaarten kijken en eindigden op respectievelijk een 11de en 17de plaats.

Di Grassi daarentegen heeft nog veel werk voor de boeg in de tweede vrije trainingen. De voormalige kampioen kwam niet verder dan een 20ste stek en eindigde samen met Maximilian Günther (Geox Dragon) en Wehrlein boven het ronderecord. De volgende vrije trainingen is gepland om 10.15 Belgische tijd.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 12 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons