van der Horst

Marrakesh: Stoffel Vandoorne: "Ik bekijk dit als een project op lange termijn."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend staat de tweede manche van het ABB Formula E kampioenschap op het menu in het Marokkaanse Marrakesh. Tevens zal dit ook de tweede officiële race zijn voor Stoffel Vandoorne bij HWA Racelab. In Riyad had de Rumbekenaar zich al goed ingeburgerd qua snelheid, maar door een beschadigde ophanging na een aanraking met de muur, werd het uiteindelijk een debuut in mineur voor hem. Toch is Vandoorne met nieuwe moed afgezakt richting Marokko en kijkt hij ook verder naar de toekomst in dit kampioenschap, zo liet hij verstaan in een interview met e-racing365.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Wie de afgelopen maanden de media gevolgd heeft, weet dat Stoffel Vandoorne vanaf dit jaar zich bij Mercedes zal vervoegen als simulatiepiloot en ondertussen al ingezet wordt in de Formule E, doch zal dit pas komende maand officieel bekend gemaakt worden door de Duitse constructeur. Aangezien Mercedes pas volgend seizoen aantreedt in de elektrische series, neemt op dit moment HWA de honneurs waar, met Stoffel Vandoorne in de hoofdrol. Een rol die hij duidelijk nog heel lang wil blijven spelen, zo getuigt hij in zijn interview met e-racing365.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Ik zie dit duidelijk als een project op lange termijn en ben blij om in deze omgeving te zitten met HWA. Ik wil hier zeker deel van uitmaken. Ik ken de richting die de ploeg wil uitgaan in de toekomst en zij hebben echt een bepaald doel voor zich gesteld dat duidelijk is.": Verklaarde Vandoorne. Daarnaast liet hij opmerken dat hij toegewijd werkt om dit project te doen slagen en om zoveel mogelijk data kan vergaren voor wanneer Mercedes de stok overneemt. "We weten wat een professionele structuur Mercedes heeft. Overal waar zij aan de start verschijnen is het de bedoeling om te winnen. Dat is een duidelijk doel en wij hebben de verantwoordelijkheid om hen in de juiste richting te helpen."

Foto's: Kurt Vanhoenacker & Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 11 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakesh.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons