van der Horst

Maxime Martin tot officieel BMW Motorsport-rijder gepromoveerd

Maxime Martin
Maxime Martin
Hoewel BMW Motorsport zelf er afgelopen zaterdag op de prijsuitreiking in Maisach enkel mondeling over communiceerde en ook BMW Belux officieel nog niet op de hoogte is, mag worden gesteld dat Maxime Martin in 2013 als officieel BMW-rijder aan de slag gaat, ter vervanging van oudgediende Jörg Müller. Martin die tweede eindigde in de BMW Sports Trophy heeft een en ander recent op een Franstalige radiozender bevestigd.
  • Skylimit Events

Maxime Martin
Maxime Martin
De laatste Belgische rijder die het officiële BMW-statuut kreeg opgekleefd was Eric Van de Poele, anno 1987.
 
In welke serie de snelle Belg zal aantreden is vooralsnog niet geweten maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit ALMS wordt waar het merk uit München vanaf 2013 aantreedt met de BMW Z4 GTE. Een auto die de Brusselaar door en door kent, waarmee hij nipt naast de Blancpain-titel greep en waarin hij tijdens een nachtelijke stint tijdens de 24U van Spa de pannen van het dak reed.
 
Een DTM-stuur behoort nog steeds tot de mogelijkheden, al lijkt de populaire Duitse toerwagenserie voorlopig wellicht nog iets te hoog gemikt voor 2013. Na de aanduiding van Marco Wittmann als zevende BMW-rijder in DTM blijft daar overigens nog slechts één zitje te begeven.

Foto's: Hans van Onsem & BMW AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 3 december 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons