van der Horst

Maxime Potty mikt met WRT op TCR Europe-podium

Maxime Potty - Team WRT
Maxime Potty - Team WRT
Het is een beetje een terugkeer naar de roots. Aan de vooravond van het seizoen 2019 maakt Maxime Potty opnieuw deel uit van het team waar hij debuteerde. De amper 19-jarige rijder uit Hamoir keert immers terug naar Team WRT, om er aan het stuur van een Volkswagen Golf GTI TCR de TCR Europe en TCR Benelux-kampioenschappen af te werken.
“Terug naar waar alles begon, inderdaad. Tijdens mijn eerste twee seizoenen in TCR Benelux reed ik ook al voor WRT”, haalt Maxime nog even aan. “We hadden meerdere opties om dit jaar TCR Europe te rijden, maar de motivatie van WRT heeft het verschil gemaakt. Ik voelde een echte bereidheid om samen te werken en ik weet dat dit een omgeving is waar ik me goed voel. Bovendien spreekt hun palmares boekdelen... Ik kijk er nu al naar uit om opnieuw samen te werken met de staff waarmee ik in 2016 en 2017 in TCR Benelux aan de slag ging. Ik werk ook nog steeds samen met coach Jean-François Hemroulle, wat voor een zekere continuïteit zorgt. Altijd belangrijk om goede resultaten te behalen.”
 
Sinds de ex-karter de overstap naar de autosport maakte is er één aspect ongewijzigd gebleven: zijn auto. “Ik ben inderdaad heel blij dat ik opnieuw met Volkswagen aan de slag kan”, stelt de vice-kampioen TCR Benelux 2018. “Het is een waar plezier om een constructeur met zo een verleden in de autosport te mogen vertegenwoordigen. Ik weet dat de customer racing afdeling alles uit de kast zal halen om ons te helpen het maximum uit onze Golf GTI TCR te puren.”
 
 Ook bij WRT is men in de wolken. “Welcome back Maxime!”, glimlacht Vincent Vosse, teambaas van de renstal uit Baudour. “We zijn heel blij dat we opnieuw een volledig seizoen met Max kunnen samenwerken. Intern werd de bevestiging van zijn terugkeer met open armen onthaald en ik weet wel zeker dat iedereen heel gemotiveerd is om Max te helpen opnieuw zijn plaats vooraan op de grid in te nemen. We moeten ook durven toegeven dat we in het verleden een beetje op onze honger waren blijven zitten: de WRT Academy in 2015, TCR Benelux in 2016 en 2017, de vierde plaats in de TCR Trophy Europe ein 2017...Een volledig seizoen in TCR Europe is dus het logische gevolg. Omdat de vijf manches van TCR Benelux deel uitmaken van TCR Europe zijn we bovendien goed gewapend om onze titels bij de teams en de rijders met succes te verdedigen en tegelijk voor een goed resultaat in het Europese kampioenschap te gaan.
 
Deze week werken Maxime en het team al tests af in Portimao. In de loop van de volgende weken volgen nog meer sessies. De context lijkt dus ideaal... en de ambities zijn dan ook navenant.  “Ik kan buigen op een jaar ervaring in TCR Europe en ik ken er alle circuits, met uitzondering van Hockenheim en de Red Bull Ring, die nieuw zijn op de kalender”, legt de rijder uit. “Ons doel is hetzelfde als dat van WRT: we willen vooraan meedraaien, in TCR Europe op het eindpodium staan, en in TCR Benelux de titel pakken!”
 
De start van TCR Europe wordt op 27 en 28 april in Hongarije gegeven, op de Hungaroring. Na de verplaatsing naar Hockenheim (25-26 mei) wordt de meeting in Spa-Francorchamps (8-9 juni) uiteraard een hoogtepunt van het seizoen. De Red Bull Ring (13-14 juli), Oschersleben (3-4 augustus), Barcelona (21-22 september) en Monza (12-13 oktober) vervolledigen het programma.

MaximePotty Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op donderdag 14 februari 2019.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons