van der Horst

Mexico: Sordo verliest podiumplaats na bandenfout

Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
Alain Penasse - Team Manager Hyundai Motorsport
De Spanjaard Dani Sordo ziet zijn podiumplaats in de Rally van Mexico nog verloren gaan. De technische delegatie van de FIA ontdekte dat Hyundai 29 banden heeft gebruikt. Dat is één meer dan reglementair toegelaten. Mads Östberg wordt zo nog derde.
De beslissing werd na de rally genomen. Toen de fout ontdekt werd, werden teambaas bij Hyundai Michel Nandan en teammanager Alain Penasse gehoord. Volgens beiden zou er een communicatiefout gebeurd zijn in de servicezone. Sordo moest voorzien worden van drie gebruikte en twee nieuwe banden, maar kreeg drie nieuwe en twee gebruikte banden mee.

De stewards bestraften Hyundai en Sordo met een straftijd van twee minuten. Sordo had Hyundai net zijn derde podium op rij bezorgd, maar moest die derde plaats terug afstaan. Mads Östberg schenkt M-Sport op die manier een tweede opeenvolgende podiumstek.

De Noor verstevigt ook zijn tweede stek in de WRC-tussenstand. Na drie wedstrijden telt hij nu 42 punten, dat zijn er 25 minden dan kampioenschapsleider Sébastien Ogier.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 7 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons