van der Horst

Mexico City: alles wat u moet weten

Mexico City E-Prix 2022
Mexico City E-Prix 2022
Het tiende seizoen van de Formule E gaat dit weekend van start in Mexico City. De openingsrace is Mexico is telkens een garantie op knotsgekke fans en een vol huis, vooral in het Estadio Foro Sol. Dit seizoen geven we opnieuw alles mee wat u moet weten, maar hier en daar wat weetjes erbovenop. Een overzicht.
  • Dreamdrive
*** Het tracé in Autodromo Hermanos Rodrigues is niet gewijzigd sinds vorig jaar. Toen was er een extra chicane toegevoegd - een die Robin Frijns zich levendig zal herinneren, aangezien hij daar zijn hand brak - en die is ook van de partij dit jaar. Totale lengte: 2.628 km.

*** Mexico City mag zich ondertussen een steunpilaar noemen van de kalender in Formule E. Dit weekend is het al de achtste keer dat de Mexicanen de elektrische éénzitters over de vloer krijgen. Dat had al negen keer moeten zijn, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. De race vond toen plaats in Puebla.

*** De erelijst oogt erg gevarieerd, met alleen Lucas di Grassi als dubbele winnaar. Ook een Belg prijkt op delijst: Jérôme D'Ambrosio. De man uit het Brusselse won de allereerste editie van de Mexico City E-Prix, weliswaar aan de groene tafel. Opvallend wel: de laatste twee edities werden gewonnen door een Porsche-aangedreven wagen.

*** Een landgenoot die nog altijd geen goede band heeft met de Mexicaanse hoofstad, is Stoffel Vandoorne. Vorig jaar haalden we al aan dat hij nog geen enkel punt kon scoren in Mexico City. Sindsdien is zijn puntentotaal gestegen naar... één punt.

*** Dit weekend start de actie op vrijdag met een vrije training, terwijl een tweede vrije sessie, kwalificaties en race op zaterdag afgewerkt worden, net na de middag. Een volledig tijdschema vindt u onderaan.

*** Als we de website van Formule E moeten geloven, zou Eurosport de enige zijn die de wedstrijd uitzendt, met de kwalificaties op Eurosport Player. Maar na even piepen bij RTBF Auvio kunnen we bevestigen dat de openbare omroep ook dit jaar de kwalificaties en race op het scherm brengt. Voor de kwalificaties is de Waalse zender van de partij om 16.50 uur, terwijl de race vanaf 20.50 uur live uitgezonden wordt. Eurosport begint er twintig minuutjes eerder aan.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag23:25 - 0:15
Vrije Trainingen 2zaterdag14:25 - 15:15
Kwalificatieszaterdag16:40 - 18:05
Mexico City e-Prixzaterdag21:03 - 22:30

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 10 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons