van der Horst

Mexico City: Jean-Éric Vergne snelste tijdens testdag - Stoffel Vandoorne tweede

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Terwijl zaterdag de Mexico City e-Prix werd afgewerkt, werd zondag de derde en laatste testdag afgehaspeld. Jean-Éric Vergne zette met zijn DS Techeetah een 58.775 op de tabellen en pakte zo de toptijd van de testdag. Hiermee verbeterde hij het record dat op zaterdag tijdens de vrije trainingen scherper gesteld werd door Antonio Félix da Costa. Ook Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) liet zich opmerken na een slechte zaterdag en besloot de testdag als tweede.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Jean-Éric Vergne had een moeilijke race achter de rug, waar de huidige kampioen buiten de punten eindigde. Toch kon hij de Mexicaanse manche met een positieve noot afsluiten door na de testdag bovenaan de tijdenlijst te eindigen. Vergne draaide in de namiddag de toptijd van de dag en verbeterde zo de recordtijd - die zaterdag nog gezet werd door BMW-piloot Antonio Félix da Costa - met twee tienden. Ook Stoffel Vandoorne maakte komaf met een slechte race en zette tevens in de namiddag zijn beste tijd neer, dat goed was voor een tweede plaats op 42 duizendsten van Vergne. Pascal Wehrlein vervolledigde de top drie. De Duitser strandde met zijn Mahindra op bijna een tiende van een seconde van de Fransman.

Nelson Piquet Jr.
Nelson Piquet Jr.
Nelson Piquet Jr. - die nog zwaar crashte tijdens de ePrix - was ook van de partij tijdens de testdag. De mecaniciens van Jaguar hadden heel de nacht doorgewerkt om de wagen terug in orde te krijgen, waardoor de Braziliaan toch kon deelnemen. Hij besloot de testdag als 22ste. Daarnaast was ook Raffaele Marciello als enige testpiloot aanwezig voor GEOX Dragon. De Italiaan deelde de wagen met José María Lopez en zette in de namiddag de 19de tijd op de tabellen. Jérôme D'Ambrosio - leider in de tussenstand - mengde zich precies niet met de rest voor de toptijd en eindigde als laatste, op meer dan een seconde van Vergne.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 18 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons