van der Horst

Mexico City: Pascal Wehrlein op pole - Belgen starten achteraan

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein zal vanavond met zijn Mahindra als polesitter starten in de Mexico City e-Prix. De Duitser schudde een magistraal rondje uit zijn mouw tijdens de Superpole en met een 59.347 had hij drie tienden voorsprong op Audi-piloot Lucas Di Grassi. Op de derde plaats vinden we een verrassende naam terug: Felipe Massa. De Braziliaan maakte indruk met een magistrale kwalificatiesessie, maar kwam net tekort om voor Di Grassi te eindigen. Opvallend was dat er maar één piloot van de top 5 in de tussenstand de Superpole kon bereiken. Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne hadden moeite tijdens hun kwalificatieronde en starten vanuit de achterste regionen van de grid.
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Net zoals in Santiago had de eerste groep in de kwalificaties het zeer moeilijk om in de Superpole te geraken. De enige die hier in slaagde was Antonio Félix da Costa. Op de koop toe moest Sam Bird zijn wagen parkeren vooraleer hij echt kon starten aan zijn kwalificatierondje. Hierdoor zal de kampioenschapsleider als laatste op de grid de race aanvatten. Naast Felipe Massa was ook Oliver Rowland een nieuwe naam in de Superpole. De Brit eindigde als snelste tijdens de kwalificatiesessie, maar kon dat kunstje niet overdoen tijdens zijn beslissende rondje. Het resultaat was een vierde startplaats.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Jérôme D'Ambrosio was één van de eersten die voluit ging voor een toptijd, maar werd gehinderd aan het stadiongedeelte door Robin Frijns. Hierdoor eindigde de Etterbekenaar slechts op een negentiende plek. Ook HWA Racelab stelde teleur tijdens de kwalificaties. Zowel Gary Paffett als Stoffel Vandoorne kregen te maken met continu overstuur, waardoor zij veel tijd verloren in de laatste twee sectoren. Zij zullen respectievelijk starten vanaf de zestiende en twintigste plaats.

Wie de race wil volgen, kan dat doen vanaf 23 uur Belgische tijd.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 16 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons