van der Horst

24H Le Mans: Millennium Racing komt dan toch niet aan de start

Millennium Racing Oreca 03
Millennium Racing Oreca 03
Het grote aantal forfaits in aanloop naar de 24 Heures du Mans, noopte de ACO om concurrenten te zoeken buiten de reservelijst. Uiteindelijk werd Millennium Racing bereid gevonden om alsnog één Oreca 03 LMP2 in te zetten. Het team dat nog wacht op zijn Arabische fondsen had eerder zijn twee wagens teruggetrokken uit de etmaalrace en kwam ook niet opdagen bij de wedstrijden in Silverstone en Spa. Millennium werd alsnog opgevist maar de Oreca LMP2 kwam al niet opdagen voor de testdag en nu laat het team weten ook niet naar de race zelf te komen. Zodanig verschijnen er zaterdag maar 55 wagens aan de start van de 24 Heures du Mans 2014.
Nochtans had het team alles in huis om een belangrijke rol te spelen in de LMP2 klasse, de wagen zou gerund worden door Delta Motorsport, dat verleden jaar eenzelfde proto met succes inzette voor G-Drive, bovendien beschikte men met Oliver Turvey, John Martin en Fabien Giroix over een stel uitstekende piloten. Het mocht niet baten, het late vrijkomen van de nodige fondsen maakte het onmogelijk om de wagen op tijd klaar te krijgen. Millennium Racing zou wel deelnemen aan de resterende WEC races na de 24 uren van Le Mans.

Foto: 24 Heures du Mans



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op maandag 9 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons