van der Horst

24H Le Mans: Lotus T129 LMP1 geeft forfait

Lotus - Lotus T129
Lotus - Lotus T129
Het verhaal van de Lotus T129 LMP1 is er (voorlopig?) een van veel... gemiste afspraken. Nadat het team, om technische redenen volgend op een wissel van motorleverancier, reeds de seizoensopener in Silverstone miste en ook verstek moest geven voor de 6 Hours of Spa, focuste Kodewa zich op het klaarstomen van de LMP1-L voor de Le Mans testdag. Die deadline haalt het team evenwel ook niet en dus wordt er forfait gegeven voor de 24 Heures du Mans.
Het besluit van Lotus/Kodewa leidt er dus toe dat de Rebellion R-One in Le Mans geen enkele concurrentie zal kennen in LMP1-L, buiten dan binnen eigen rangen. Een gevolg is ook dat onze Noorderbuur Christian Albers werkloos zal moeten toezien dat weekend. De ACO bevestigde wel het vertrouwen te behouden en samen te werken met het team zodat deze later nog present zou kunnen tekenen, bijvoorbeeld bij het tweede luik van het FIA WEC vanaf de 6 uurs race op het Circuit of the Americas.

De vrijgekomen box zal overigens ingenomen worden door de Millenium Racing Oreca 03-Nissan #22 van Giroix/Martin/Turvey, die op hun beurt eerder ook al forfait hadden moeten geven wegens geblokeerde fondsen. Inmiddels lijkt dat probleem van de baan en kan het door Delta-ADR gerunde team alsnog aan de start verschijnen in Le Mans en hopelijk de rest van het seizoen. Het forfait brengt het aantal LMP1's op negen, tien minder dan het aantal LMP2's, terwijl de negen LM GTE Pro en achttien LM GTE Am deelnames ongewijzigd blijven alsook de deelname van de Nissan ZEOD RC.

--- Voorlopige deelnemerslijst 24 Heures du Mans 2014 d.d. 19 mei 2014 (PDF) ---

Foto: Lotus/Kodewa



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons