Misano: Christian Hook en Reno Moller winnaars in GT Sports Club

Louis Philippe Soenen - AF Corse Ferrari 488 GT3
Voor de Blancpain GT Sports Club races in Misano daagden slechts 12 wagens op. Ook de Belgische delegatie bleef ditmaal beperkt tot de aanwezigheid van Louis Philippe Soenen met een Ferrari 488 GT3 van AF Corse. Soenen eindigde negende in de eerste race en moest zijn wagen met elektrische problemen aan de kant zetten in de tweede race.
Christian Hook
Christian Hook won met zijn Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 de eerste race, hij leidde de race van start tot finish en ging in het klassement Lee Mowle (ERC Motorsport Mercedes AMG GT3) en Mario Cordoni (AF Corse Ferrari 488 GT3) vooraf. Mowle crashte op het einde van de race nochtans zwaar met een neutralisatie van de race als gevolg. Het klassement in de ronde voor de neutralisatie werd behouden als einduitslag waardoor Mowle alsnog tweede werd. Soenen kwam als negende en tweede in de Iron Cup over de lijn.

Reno Racing - Honda NSX GT3
Mowle kwam niet aan de start van de tweede race die gewonnen werd door de Reno Racing Honda NSX van Jens Reno Moller, de derde zege al dit jaar voor de Deen. Aanvankelijk had Christian Hook de leiding in handen maar hij moest alsnog de Honda voor laten. Murad Sultanov (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) pakte de derde plaats nadat Mario Cordoni een drive-through gekregen had voor een jump start.

Foto's: Blancpain GT Sports Club

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.