van der Horst

Misano: RN Vision STS BMW wint race 1

Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu
Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu
Ricardo van der Ende en Finley Hutchison brachten hun Equipe Verschuur McLaren 570S als eerste over de finishlijn bij de eerste race voor de GT4 European Series te Misano, maar zagen zich de zege ontnomen nadat zij een tijdstraf kregen van 40 seconden voor het inhalen van een gedubbelde deelnemer onder de safety car procedure. Gabriele Piana en Razvan Umbrarescu (RN Vision STS BMW M4) erfden de overwinning. De Belgen en de Belgische teams speelden geen rol van betekenis.
  • Circuit Zolder
Ricardo van der Ende/Finley Hutchison - Equipe Verschuur McLaren 570S
Ricardo van der Ende/Finley Hutchison - Equipe Verschuur McLaren 570S
Van der Ende pakte na de start de leiding van de race maar werd wat later voorbij gestoken door de Audi R8 van Nicolaj Møller-Madsen. Gans het veld kwam weer bij elkaar toen de safety car een eerste maal uitreed na een sortie van de  Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG #31. Ook de pitstop bracht geen wijziging, de Audi met nu Milan Dontje aan het stuur leidde de race voor de McLaren bestuurd door Finlay Hutchison. Razvan Umbrarescu in de #111 RN Vision STS BMW M4 volgde op de derde plaats.


De safety car kwam een tweede maal de piste op en op dat ogenblik reden zowel Dontje als Hutchison voorbij een gedubbelde wagen, een actie die hen beiden een straftijd van 40 seconden opleverde. Even voor het einde van de race ging Dontje alsnog in de fout en spinde met de McLaren. Hutchinson kwam als eerste over de streep maar het was de BMW die als tweede finishte die uiteindelijk de overwinning pakte. De HHC Motorsport Ginetta G55 GT4 van Will Tregurtha en Stuart Middleton werd tweede en de laatste podiumplaats ging naar de Racing One Audi R8 LMS GT4 van Hamza Owega en Markus Lungstrass.

Vandierendonk/Vannerum werden met hun Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 eerste Belgen op een zestiende plaats. Louis-Philippe Soenen werd met zijn Selleslagh Racing Team Mercedes achtentwintigste. Stéphane Lémeret (3Y Technology BMW M4) sloot de schikking af.

Foto's: GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons