van der Horst

Monaco: Artem Markelov profiteert van tweestrijd tussen Albon en de Vries

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
De gekende spreuk “als twee honden vechten voor een been gaat de derde er mee heen” was weer eens van toepassing bij de lange race voor de formule 2 te Monaco. Alex Albon (DAMS) en Nyck de Vries (Prema Racing), die van op de eerste startlijn waren vertrokken hadden ook in de race de twee eerste posities in handen maar ze reden op elkaar in waardoor de zege in de schoot viel van Artem Markelov (Russian Time). Voor de Rus is het na 2016 al zijn tweede zege in het prinsdom.
  • Hamofa Performance
Start race 1 Monaco
Start race 1 Monaco
Sean Gelael (Prema Racing) en Roberto Merhi (MP Motorsport) pakten dankzij een vroege pitstop de twee overige podiumplaatsen maar tegen een ontketende Markelov konden zij niet op. Niettegenstaande een drive through won de Rus de race op schitterende wijze.

Podium race 1 Monaco
Podium race 1 Monaco
Tweemaal diende de safety car uit te rijden, eerst vlak na de start nadat Luca Ghiotto de vangrails inschoot na een duwtje van Antonio Fuoco en later nogmaals nadat Lando Norris (Carlin) Ralph Boschung (MP Motorsport) de vangrails intikte. De Brit maakte geen goede beurt dit weekend tot nu toe en hij werd door de raceorganisatie dan ook bedacht met een drive through. Na deze laatste safety car periode reden Albon en de Vries bizar genoeg op elkaar in bij het aansnijden van de pit ingang, de Vries kon de race verder zetten maar moest later in de race toch zijn wagen aan de kant zetten.

Louis Delétraz (Charouz Racing) pakte de vierde plaats voor Arjun Maini (Trident) en Lando Norris, die alsnog een redelijk resultaat scoorde niettegenstaande zijn drive through. Jack Aitken (ART GP), Antonio Fuoco (Charouz Racing), Nicholas Latifi (DAMS) en Nirei Fukuzumi (Arden) maakten de top tien vol. Na de race werd Albon medegedeeld dat hij vijf plaatsen verliest op de grid van race 2, de racedirectie achtte hem verantwoordelijk voor de aanrijding met de Vries.

Foto's: FIA Formula 2
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons