van der Horst

Monaco: Genoteerd na de wedstrijd

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
We noteerden enkele citaten van rijders na de 75ste Grote Prijs van Monaco. De eerste zege voor Scuderia Ferrari in de nauwe straten van Monte-Carlo sinds het 1-2 resultaat van Michael Schumacher en Rubens Barrichello in 2001. Sebastian Vettel voert het kampioenschap aan met 129 punten of 25 meer dan eerste achtervolger Lewis Hamilton. Het zag er een ganse tijd goed uit voor Stoffel Vandoorne en McLaren, maar een puike wedstrijd van onze landgenoot werd uiteindelijk niet beloond...
  • Dreamdrive
Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari - P1:

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
“Het is een ongelooflijke dag. In de ronden voor mijn pitstop was ik verrast over mijn eigen snelheid omdat voorheen Kimi en ik beiden met de achterbanden sukkelden. De ronden die ik deed waren - vergeleken met die van de kwalificatie gisteren – beter. Het was onmogelijk om te voorspellen hoe snel ik vandaag kon gaan”, aldus de WK-leider. “We hadden de kans om dit weekend op plaatsen één en twee te eindigen, en dat is tevens hetgeen wij als team hebben verwezenlijkt. Het was lang geleden sinds Ferrari's laatste zege hier dus het is een fantastische dag.”

Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari – P2:

Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
“Om de race te eindigen op de eerste twee plaatsen was hetgeen we wilden; een heel goed resultaat voor gans het team. Uiteraard ben ik op dit moment niet echt gelukkig omdat een tweede plaats niet hetgene is waar ik op aas”, zei de 'Vliegende Fin'. “Tweede eindigen na al dat geleverde werk is niet zo slecht maar we hebben er meer van verwacht. Toen ik na mijn pitstop de baan opreed kwam ik vast te zitten achter enkele achterliggers, en dat was niet ideaal. Maar dat is iets waar ik geen controle over heb.”

Daniel Ricciardo, Red Bull Racing – P3:

Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
Daniel Ricciardo - Red Bull Racing
“Ik kan zeker niet klagen over hoe het allemaal verlopen is vandaag”, aldus de altijd breed glimlachende Aussie.”En hier moet ik mijn team voor bedanken. Het was geweldig om te tonen dat we snelheid hadden vandaag. Na de safety car raakte ik onverwacht de muur; ik remde niet te laat ofzo. Ik dacht dat ik vrij voorzichtig was, maar toen ik instuurde dacht ik dat de wagen niet draaide. Ik raakte de muur en vreesde dat mijn voorvleugel was beschadigd maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Om eerlijk te zijn ben ik gewoon blij om terug op dat podium te staan. Een heuse kers op de taart voor mijzelf en het team.”

Valtteri Bottas, Mercedes AMG – P4:

Start 2017 F1 Monaco GP
Start 2017 F1 Monaco GP
“Om mijn eerste podium in Monaco te mislopen is pijnlijk. Het is een lange week geweest en we werkten zo hard; het is dus een grote teleurstelling”, vertelde de 27-jarige Fin. “Ik zat vast in het verkeer terwijl Daniel (Ricciardo) vrije baan had. Uiteindelijk kostte mij dat een plaats op het podium. Het was een heel moeilijk weekend voor ons en we misten gewoon de snelheid. Ferrari was heel sterk dit weekend en wat de reden ook is, hun wagens leken makkelijker om mee te werken. We hebben nog wat werk voor de boeg.”

Max Verstappen, Red Bull Racing – P5:

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
“Het is een hele teleurstelling om na zo'n probleemloos weekend het gevoel te hebben dat ik een podiumplaats heb verloren”, zei de jonge Verstappen.”Maar ik neem aan dat dat racen is. Ik heb alles geprobeerd om dichter bij Bottas te geraken. Achteraf kan je wel zeggen dat we te vroeg hebben gestopt, of dat we langer hadden moeten rijden in de eerste stint. Maar dat is makkelijk zeggen na de race. Ik denk dat ik 77 ronden in het verkeer vastzat vandaag, en dat is geen pleziertje. Ik kon niet doorduwen maar uiteindelijk haalden we toch het einde van de race en dat is de grootste pluspunt van de dag.”

Carlos Sainz Jr., Toro Rosso – P6

Daniil Kvyat & Carlos Sainz Junior
Daniil Kvyat & Carlos Sainz Junior
“Wat een resultaat, wat een perfect weekend”, aldus de zoon van voormalig Rally-kampioen Carlos Sainz Senior. “We moeten van dit moment genieten want het is ongebruikelijk om een foutloze Grote Prijs in Monaco te rijden. En deze keer deden we dat ook! We konden vandaag een wereldkampioen – in een snellere wagen – achter ons houden en zesde eindigen; en dat is gewoon een fantastisch gevoel!”

Lewis Hamilton, Mercedes AMG – P7

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
“Ik ben ontzettend tevreden dat het voor mij mogelijk was om terug te knokken naar een zevende stek”, aldus de Brit. “Volgens de strategist zou P10 het maximale geweest zijn vandaag, dus het voelt fantastisch aan om dat doel te hebben kunnen verbeteren. Zes punten scoren na een disastreuze zaterdag is een goed herstel. Vandaag was het onmogelijk om in te halen en ik deed er alles aan om voorbij Carlos (Sainz) te gaan op het eind! De strijd is nog niet voorbij; er zijn nog veertien races te gaan.”


Stoffel Vandoorne, McLaren-Honda – DNF

Felipe Massa, Stoffel Vandoorne & Nico Hülkenberg
Felipe Massa, Stoffel Vandoorne & Nico Hülkenberg
“Het is jammer dat we hier puntenloos vertrekken dit weekend. Ik denk dat we allemaal hoopten om iets meer uit dit weekend te halen”, noteerde de Rumbekenaar. “Tegen het einde van de race wist ik dat het een moeilijke herstart ging worden. Het is altijd moeilijk om de super-softs warm te houden, en we wisten dat we ons niet konden weren tegen Sergio (Perez) en Felipe (Massa), die beide op de optieband waren overgegaan achter de safety car. Dat was geen optie voor ons want als je in de top 10 rijdt moet je je positie houden. Het was moelijk om de banden en de remmen op temperatuur te houden en jammer genoeg kon ik nergens heen in de eerste bocht. Dit was echter niet het resultaat dat we voor ogen hadden dit weekend, maar we hebben toch nog positieve punten uit Monaco kunnen meenemen. Ook al missen we over het geheel nog wat prestatie, zetten we toch enkele stappen voorwaarts. Er is nog veel werk aan de winkel, maar ik blijf optimistisch.”


Foto's: Georges De Coster & Racing Internatonal Photography




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons