van der Horst

Monaco: Wehrlein over crash met Button: "Domme actie"

Pascal Wehrlein - Sauber
Pascal Wehrlein - Sauber
Jenson Button en Pascal Wehrlein stonden de pers te woord na hun crash tijdens de 75ste Grote Prijs van Monaco. De twee rijders kwamen met elkaar in aanrijding tijdens de eindfase van de race, waarbij de Sauber-rijder door de McLaren van Button werd gelanceerd na een iets te optimistische inhaalpoging op de Duitser nabij Portier. De blauwe bolide knalde vervolgens met de bovenkant zijwaarts tegen de techpro muur aan, net voor de tunnel. Het zag er heel ernstig uit, maar de 22-jarige rijder kon gelukkig zonder teveel moeite uit de C36 stappen.
  • De Swert Opticiens
“Hopelijk ben ik in orde”, aldus een vrij aangeslagen Wehrlein aan de verzamelde media. “Ik raakte met mijn hoofd de muur, dus ik moet een nieuwe scan laten nemen van mijn rug. We zullen zien... Het was beangstigend; de remmen begonnen te roken en ik kon niet uit de auto geraken. Met de kwetsuur die ik reeds opliep (bij de Race of Champions n.v.d.r.) ben ik er niet al te zeker van (dat er geen nieuwe kwetsuur is).” Over het manoeuvre van Button was Wehrlein niet te spreken. “Jenson was nergens. Deze bocht is geen plaats om in te halen. Het was een domme actie.”

“Ik ging langs de binnenkant en dacht dat er geen probleem zou zijn, maar realiseerde dan dat hij mij niet gezien had”, zei Button achteraf. “Deze wagens zijn zo moeilijk qua zicht naar achter en dat is hetgene wat ik reeds zei aan het team en de FIA. Het was echter te laat om nog in te houden. Nog nooit zag ik een auto op die manier de lucht ingaan, en op zijn zij belandden. Ik zal aan Fernando (Alonso) vertellen dat er zeker vooruitgang werd geboekt met de wagen. Maar het meest belangrijke van vandaag is het feit dat Pascal OK is.”

Foto: Racing International Photography




  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons