van der Horst

Monaco: Zorgt Red Bull voor een verrassing zondag?

Start 2017 F1 Monaco GP
Start 2017 F1 Monaco GP
Dit weekend vindt de zesde manche van het wereldkampioenschap Formule 1 plaats. In de nauwe straten van Monte-Carlo wordt voor de 76ste maal de Grote Prijs van Monaco georganiseerd. Alle ogen zijn gericht op de strijd tussen de top 3 teams: Mercedes AMG, Scuderia Ferrari en Red Bull Racing. De Duitse constructeur behaalde een makkelijke 1-2 zege twee weken geleden in Spanje. Doch denken ze bij Mercedes dat het deze keer niet zo makkelijk zal gaan. Vorig jaar was voor hen een race om te vergeten en domineerde Ferrari het weekend. Een reden voor die mindere prestatie is echter nooit gevonden, zo klinkt het in Stuttgart.
Podium 2017 F1 Monaco GP
Podium 2017 F1 Monaco GP
Een zege heeft Ferrari zeker nodig om terug aan te klampen in het kampioenschap. Op Spaanse bodem kreeg het rake klappen en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bij de constructeurs ligt men nu reeds 27 punten achter op Mercedes. Ook Sebastian Vettel verloor terrein op Lewis Hamilton. De kloof bedraagt nu reeds 17 tellen. De Duitse Ferrarist hoopt alvast een derde zege van het seizoen te nemen, tevens zijn derde in Monaco. Indien hij zondag wint, zal het de 50ste zege uit zijn carrière zijn. Enkel Alain Prost, Michael Schumacher en Hamilton deden het hem voor.

Ricciardo & Verstappen
Ricciardo & Verstappen
Red Bull hoopt dit weekend een stok in de spaken te steken bij zowel Mercedes als bij Ferrari. De RB14 zou goed moeten liggen in de nauwe straten van Monaco. De updates die de renstal afgelopen race meenam naar Barcelona werkten vrij goed, en zeker in de laatste en tevens langzame sector. Dat geeft goede moed aan Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor dit weekend. Vorig jaar eindigde Max vijfde, tevens de eerste keer dat hij de race probleemloos uit kon rijden. Dani Ric stond reeds drie maal op het podium maar kon nog niet zegeveren aan de Franse Rivièra.

Charles Leclerc - Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc - Alfa Romeo Sauber
Alle ogen zijn ook gericht op Charles Leclerc dit weekend. Eerder liet Vettel al weten de jonge talentvolle Monegask te verwelkomen als teamgenoot bij Ferrari, moest de gelegenheid zich voordoen. De GP2-kampioen van vorig seizoen kende een moeilijke start van zijn eerste jaar in de koningsklasse van de autosport. Na een serie van fouten tijdens de eerste drie races, herpakte hij zich met een knappe zesde stek in Azerbeidzjan. Twee weken geleden werd hij tiende in Spanje en staat nu dertiende in het tussenstand voor het wereldkampioenschap. De Sauber-rijder hoopt ook in zijn thuisrace - hij woont nl. aan de start/finish-lijn - een goed resultaat te behalen.

Grid Girl 2017 F1 Monaco GP
Grid Girl 2017 F1 Monaco GP
Ook onze eigen Stoffel Vandoorne aast op een goed resultaat en om terug in de punten te rijden aanstaande zondag. Na zijn opgave in Spanje heeft zijn McLaren-team het probleem gevonden en de West-Vlaming hoopt dat het zich niet meer zal herhalen. Hoe het dit weekend zal verlopen voor onze compatriot kunnen we vanuit onze zetel meepikken. De uitzending van de kwalificatie op zaterdag is rechtstreeks te volgen op Play Sports 1 van Telenet om 14u45. De race op zondag is live te volgen op Play Sports 2 om 14u45. Ook de Franstalige collega’s van La Deux zenden de kwalificatie en de race rechtstreeks uit

Foto's:  Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 23 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons