Monza: Gilles Magnus start seizoen met een vijfde plaats

Gilles Magnus - R-ace GP
In de eerste race voor de Formula Renault 2.0 Northern European Cup, die gedomineerd werd door het Tech 1 Racing duo Gabriel Aubry/Max Fewtrell, eindigde onze landgenoot Gilles Magnus (R-Ace GP) op de vijfde plaats. Magnus was lang in de running voor de vierde plaats maar moest na een rondenlang duel Sun Yue Yang (JD Motorsport) nog voor laten.
Gabriel Aubry - Tech 1 Racing
Voor Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) verliep het weekend tot nu toe perfect, de Fransman reed de snelste tijd in de vrije trainingen, pakte de pole voor de eerste wedstrijd en won daarna ook die race. Max Fewtrell, ook al uitkomend voor Tech 1 Racing, eindigde telkens als tweede , zowel in de kwalificatie als in de race. Bij het begin van de race wisselden beide teamgenoten nochtans verschillende malen van plaats maar na een safety car periode wist Aubry de overhand te nemen.

Bartek Mirecki (BM Racing Team), die bij de herstart wat treuzelde verloor het contact met het Tech 1 Racing duo en finishte op enige afstand als derde. Gilles Magnus vertrok als achtste maar won vlak na de start al twee plaatsen nadat Thomas Maxwell en Charles Milesi op elkaar inreden. Na de herstart lag Magnus vierde achter Mirecki, maar al snel vond ook Yue Yang aansluiting bij het duo. Uiteindelijk wist de Chinese rijder onze landgenoot alsnog te passeren voor de vierde plaats. Thomas Neubauer (Tech 1 Racing) pakte de zesde plaats. Zondag is er nog een tweede race, daar start Magnus van op de eerste lijn naast poleman Aubry.

Foto's: Gilles Magnus Racing & Formula Renault 2.0 NEC

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.