van der Horst

Moskou: Bentley wint hoofdrace na chaotische start

Bentley Team HTP Continental GT3
Bentley Team HTP Continental GT3
Vincent Abril legde door zijn superstart in de #84 HTP Bentley de grondslag voor de zege, terwijl achter hem de polesitter, Albert von Thurn und Taxis in de #88 Reiter Lamborghini, één van de slachtoffers werd van de crash bij de start. Laurens Vanthoor en Robin Frijns konden na een start bijna helemaal achteraan op de grid nog de vijfde plaats uit de brand slepen, Enzo Ide tikte uiteindelijk pas als zevende aan na een goeie openingsfase.
#0 Team Brasil BMW Z4 GT3
#0 Team Brasil BMW Z4 GT3
Abril zette zijn Bentley bij het doven van de lichten meteen tussen de Lamborghini en de #333 Rinaldi Racing Ferrari om vanaf de derde startplaats meteen door te schieten naar de leiding. Ook Enzo Ide nam een goede start, hij zette zijn #2 WRT Audi eveneens naast de mannen op de eerste startrij, en met ook de #0 Team Brasil BMW van Caca Bueno maakte dat vier wagens die naast elkaar de eerste bocht wilden induiken. Voor de Lamborghini en de BMW liep dat slecht af, hun teamgenoten in de #77 BMW konden daardoor wel de tweede plek innemen, voor Ide en de Ferrari.

#1 WRT Audi R8 LMS ultra
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
Markus Winkelhock, die vandaag solo reed, sloot aan als vijfde in de #6 Phoenix Racing Audi maar kreeg na zijn pitstop een drive through penalty na een 'unsafe release' en zag zo een podiumplaats in rook opgaan. Enzo Ide werd van zijn kant nog voor de pitstop door enkele concurrenten gepasseerd, de #2 WRT Audi finishte daardoor pas als zevende. Voor hun teamgenoten Vanthoor en Frijs ging het iets beter, zij kenden een goede remonte in de #1 WRT Audi maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een vijfde plaats nadat Vanthoor, rijdend vóór de #3 WRT Audi, een spin maakte en Stephane Richelmi en Stephane Ortelli alsnog moest laten voorgaan.

--- Uitslag Main Race BSS Moskou 2015 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow City.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons