van der Horst

Munster officieel piloot bij Opel Motorsport

Grégoire Munster
Grégoire Munster
Opel Motorsport heeft zijn line-up bekend gemaakt en daar zit met Grégoire Munster zowaar een Belg in. De vice-kampioen van de Duitse Adam Cup mag dit jaar in de schoot van het Opel Rallye Junior Team het Europese juniorenkampioenschap betwisten.
  • Oeste Kart
Terwijl de zoektocht om meer centen te vergaren om dit jaar enkele WRC2-manches te rijden in een R5-wagen verder gaat, is Grégoire Munster nu al zeker van een drukgevuld rallyprogramma. Opel Motorsport kondigde namelijk dinsdag aan dat ze aan de slag gaan in het ERC3-kampioenschap, het Europese juniorenkampioenschap, en dat ze daarvoor rekenen op de jonge Grégoire Munster. De zoon van Bernard Munster treedt zo in de voetsporen van onder meer Marijan Griebel, Emil Bergkvist, Chris Ingram en Jari Huttunen.

Teamgenoot van de 20-jarige Belg is leeftijdsgenoot en Zweed Elias Lundberg die vorig jaar nog kampioen werd in de Duitse Adam Cup. Opel selecteert dus de sterkste twee rijders van die ADAC Cup. In tegenstelling tot in de cup treden ze in het ERC uiteraard wel aan met de R2-versie van de Opel Adam.  Die zal ingezet worden door Holzer Motorsport.

In de marge kondigde Opel ook aan dat ze een nieuwe R2-wagen willen ontwikkelen, niet langer op basis van Adam, maar wel van Corsa. Een goeie basis hebben ze al.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op dinsdag 19 februari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons