van der Horst

Navarra: "Kampioenschap onsportief beslist" - Marc VDS Racing in beroep tegen uitslag

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Omtrent de seizoensafsluiter van de Blancpain Endurance Series 2012 te Navarra onderstond er heel wat commotie, temeer omdat de wedstrijd vroegtijdig werd afgevlagd. Marc VDS Racing zag na een seizoen lang zwoegen de titel bij zowel de rijders als de teams aan haar neus voorbij gaan, mede dankzij een slimme zet van Audi welke drie wagens inschreef voor deze seizoensfinale. Het vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd had echter tot gevolg dat onder andere Maxime Martin weinig aan rijden toe kwam, waardoor de #3 wagen niet meer kon trachten op te schuiven in het klassement en Leinders/Martin/Palttala de kroon bij de rijders verloren met drie punten, ofwel... één positie.
Marc VDS Racing heeft echter besloten beroep aan te tekenen tegen de uitslag van de wedstrijd. Indien de wagen door een beslissing achter de groene tafel één plaats kan klimmen in het klassement, verhuist de rijderstitel immers van Audi naar BMW. De reden van het beroep is dat Marc VDS Racing naar eigen zeggen onregelmatigheden bemerkte tijdens de pitstop van de Audi van Christopher Mies, Christopher Haase en Stéphane Ortelli. Teamverantwoordelijke Bas Leinders licht de keuze van Marc VDS Racing toe, "we hoopten dat het kampioenschap op een sportieve manier beslecht zou worden, wat impliceert dat iedereen zich aan de regels houdt. We zijn van mening dat dit niet het geval was bij deze wedstrijd. Het was geen eenvoudige beslissing om beroep aan te tekenen omdat dit niet in de geest ligt van noch Marc VDS Racing, noch de Blancpain Endurance Series."

Foto: VIMAGES/FabreDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 15 oktober 2012.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons