van der Horst

New Race Festival: Het aftellen naar de start van het Belcar Endurance Championship is begonnen

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Het Belcar Endurance Championship neemt tijdens het weekend van 14 en 15 mei een nieuwe start en bij die nieuwe start hoort ook een nieuw type wagens. In de klasse GTA zijn immers ook de nieuwe GT2-wagens van SRO toegelaten en zo krijgen we er volgend weekend alvast al één aan de start, uiteraard de PK Carsport Audi R8 LMS GT2. Maar de nieuwe klasse GT-wagens biedt heel wat meer mogelijkheden en het Belcar Endurance Championship staat uiteraard open voor alle bolides uit de nagelnieuwe categorie.
De nieuwe GT2-categorie werd in 2018 door de SRO aangekondigd. De categorie werd in het leven geroepen voor gentlemen drivers en de bolides hebben minder downforce dan een GT3, maar beschikken wel over meer vermogen, met 640 à 700 pk, wat krachtiger is dan een GT3-motor, maar met dus aanzienlijk minder aerodynamica.
 
Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
Christoph Ulrich - Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2
De eerste GT2-race was een wedstrijd met diverse Porsche 911 GT2 RS Clubsport naast enkele Porsche 935, maar sindsdien kwamen er heel wat merken bij, met in tweede instantie de Audi R8 LMS GT2, die tijdens de 2019 GT Sports Club finale in Barcelona voor het eerst te zien was. In de loop van 2020 zouden zowel KTM als Lamborghini ook hun GT2-modellen lanceren, zijnde de KTM X-bow GT2 en de Lamborghini Huracán Super Trofeo GT2. Ondertussen hebben ook Brabham met de BT63 GT2 en Mercedes met de Mercedes-AMG GT Track Series het rijtje constructeurs vervoegd. Ook andere merken kunnen de lijst indrukwekkende namen vervoegen.

In de klasse GTA van het Belcar Endurance Championship komen de GT2-wagens uit tegen de diverse bolides uit merkencompetities zoals de Porsche Carrera Cup, de Lamborghini Supter Trofeo en de Ferrari Challenge. Ook enkele andere, minder courante modellen, zoals de Australische MARC II V8. 

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 10 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons