van der Horst

New York: Sébastien Buemi op pole- Jérôme D’Ambrosio wederom in superpole

Sébastien Buemi winnaar in Superpole
Sébastien Buemi winnaar in Superpole
Sébastien Buemi (Renault e.dams) pakte de eerste pole dit weekend voor de New York e.Prix. De Zwitser eindigde als vierde tijdens de kwalificatie en reed een sterke ronde tijdens de superpole. Buemi bleef met een 1:13.911 maar liefst 5 tiende voor op Mitch Evans (Jaguar Racing). Een verrassende derde was Nicolas Prost (Renault e.dams). Prost kon zich net nog in de top vijf nestelen waardoor hij voor de eerste maal dit seizoen aan de superpole kon deelnemen. Jérôme D'Ambrosio lijkt wederom in vorm te zijn en stond voor de derde maal op rij in de superpole. Hij geraakte evenwel niet verder dan een vierde plaats, een plaats beter dan Daniel Abt (Audi Sport Abt Team Schaeffler). Abt was de beste tijdens de reguliere kwalificaties, maar door een fout tijdens de superpole verloor hij teveel tijd waardoor hij pas als vijfde zal starten. De kwalificaties aan de oevers van de Hudson rivier gaven al vroeg een leuke twist aan de race doordat de twee belangrijkste titelpretendenten niet zullen starten in de top 10.
Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Kampioenschapsleider Jean-Éric Vergne (Techeetah) en uitdager Sam Bird (DS Virgin Racing) hebben een kwalificatie achter de rug om snel te vergeten. Terwijl de Brit nog als derde eindigde in de tweede vrije trainingen, moest hij nu genoegen nemen met 14de plaats, met vijf tiende achterstand op Abt. Voor Vergne liep het nog slechter. De Fransman reed de snelste tijd in de kwalificaties, maar zou meer dan 200 kilowatt gebruikt hebben tijdens de sessie, wat absoluut verboden is. Exact hetzelfde verhaal bij ploeggenoot André Lotterer, die overigens de tweede tijd reed, met als gevolg dat de chrono's van beide heren geschrapt werden en ze zo achteraan moeten starten. Hierdoor ligt de titelstrijd bij de eerste race in New York nog volledig open.

Ook bij NIO is het weekend niet vlekkeloos van start gegaan. Oliver Turvey crashte tijdens de tweede vrije training en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de laatste berichtgeving zou hij zijn pols gebroken hebben. Hierdoor is het nog niet zeker of de Brit aan de start zal verschijnen of reserve-rijder Ma Qing Hua, ook aanwezig, zal invallen. De race zelf gaat door om 21:30 uur en kan u volgen via Telenet PlaySports, Eurosport of de Facebook-pagina van Formule E.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1 (Verenigde Staten).
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons