van der Horst

New York: Sébastien Buemi pakt pole voor tweede race op natte baan

Jean-Éric Vergne en Sébastien Buemi
Jean-Éric Vergne en Sébastien Buemi
Tijdens de laatste kwalificatiesessie van het seizoen kregen we een unicum. Het heeft deze nacht geregend in New York en met de dreigende wolken die er nog hangen is de kans groot dat we voor de eerste maal een echte wet race voorgeschoteld krijgen. Dit hield Sébastien Buemi (Renault e.dams) niet tegen om wederom de pole te nemen. Met een 1:17.973 bleef de Zwitser zowel beide Techeetah’s (André Lotterer en Jean-Éric Vergne) als beide Audi-renners (Daniel Abt en Lucas di Grassi) voor. Dat het een spannende superpole was lieten de tijden zien, slechts 172 duizendsten was het verschil tussen Buemi en Abt op een vierde plaats. Hiermee stal Buemi ook drie kostbare punten van beide teams voor het teamkampioenschap waardoor deze laatsten nog belang hebben bij een goed resultaat tijdens de race.
Sam Bird - DS Virgin Racing
Sam Bird - DS Virgin Racing
Sam Bird (DS Virgin Racing) zat in de top vijf na de eerste drie groepen, maar Lotterer, Mitch Evans (Jaguar Racing) en Nelson Piquet (Jaguar Racing) beslisten hier anders over en hij start vanaf een 8ste plaats. De Brit heeft ook alle baat bij een goed resultaat want Lucas di Grassi ligt, dankzij zijn overwinning gisteren, maar op 16 punten van Bird en zo op vinkenslag voor de tweede plaats in het kampioenschap. Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) kon zijn kunstje van gisteren niet over doen en eindigde op een 12de plek, achter ploegmaat José María Lopéz. Bij NIO viel Ma Qing Hua in voor de geblesseerde Oliver Turvey, maar kon niet echt overtuigen en eindigde als laatste in de kwalificatiesessie. Antonio Félix da Costa kon zich zelfs niet kwalificeren omwille van technische problemen aan zijn wagen.

Met deze kwalificatie ziet het er naar uit dat Techeetah en Audi Sport ABT Schaeffler er vol voor zullen gaan tijdens de race om het teamkampioenschap binnen te rijven. De race zelf gaat door om 21:00 en kan u volgen op Telenet Playsport, Eurosport en het Facebook-kanaal van de Formule E.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2 (Verenigde Staten).
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons