van der Horst

Newsflash: 24H Spa: Vierde neutralisatie op rij na derde crash op Raidillon! (Update)

Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3
Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3
Wederom luttele ogenblikken nadat de safety cars terug van de baan gingen, gebeurde er andermaal een crash bovenop de Raidillon. Meerdere wagens zijn betrokken bij de impact, al zeker de Beechdean Aston Martin #107, de GT Corse by Rinaldi Racing Ferrari #458, de overblijvende Boutsen Ginion McLaren #16, de HTP Mercedes #85 en de AF Corse Ferrari #50, die wel bijzonder hard werd aangereden links achter.
Het incident begon toen de AF Corse Ferrari zijn lijn niet kon houden bij het oprijden van de Raidillon, spinde en tot stilstand kwam in het midden van de baan. De Beechdean AMR Aston Martin kon de gestrande bolide niet ontwijken en knalde er hard op. Vervolgens week de Boutsen Ginion McLaren #16 uit en schoof in de muur, terwijl een luttele tellen later de gestrande Ferrari ook werd aangereden door de Ferrari #458 en de HTP Mercedes #85.

Het vermoeden rijst overigens dat er nog steeds olie of andere smurrie ligt bovenaan de Raidlillon na het vorige incident van de Boutsen Ginion McLaren #15.

Update 19:45

De Boutsen Ginion McLaren #16 kon de pitlane bereiken met schade vooraan en een vloeistoflek, en zal weldra terug de piste vervoegen, overigens nog steeds onder code SC.

Update 22:40

De piloot van de Beechdean Aston Martin, Andrew Howard, mag het ziekenhuis verlaten.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 26 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons