van der Horst

Nico Verdonck keert terug naar glorieperiode in Oostenrijk

Nico Verdonck
Nico Verdonck
Met nog een dikke week voor de start van de 24 Hours of Spa, kiest Nico Verdonck voor een ietwat andere aanpak dan het merendeel van het veld. Hij neemt dit weekend in Oostenrijk deel aan de ELMS race op de Red Bull Ring. Aan boord van de Formula Le Mans, waarmee hij in 2009 nog Europees kampioen werd, zal hij proberen opnieuw met een zege aan te knopen.
Nico Verdonck is een van de kanshebbers op de zege tijdens de 24H van Spa. Het lijkt kort dag om nu naar Oostenrijk te gaan om er een race van het ELMS af te werken.

"Het valt allemaal goed mee. Er zijn trouwens meerdere piloten die komend weekend ergens actief zijn en toch de 24H van Spa afwerken. Denk maar aan de piloten in het ALMS-kampioenschap en mijn collega's in de ELMS. Gezien de wedstrijd reeds op zaterdag afgewerkt wordt, ben ik zondag terug in België. Die uren in de auto zijn dan weer een pluspunt", vertelt Nico over zijn last-minute call.

"Het ging inderdaad allemaal snel. In Le Mans deed ik de test met Oreca en nu kreeg ik telefoon om mee naar Oostenrijk te gaan. Het niveau ligt hoog in de LMPC-klasse dus hoop ik er een woordje mee te spreken voor de zege. Dat zou ideaal zijn voor het vertrouwen met het oog op de 24H." 

Nico Verdonck komt samen met Alex Loan uit op de Team Endurance Challenge Oreca 09. Hij neemt het onder meer op tegen Nick Catsburg, Anthony Pons en Soheil Ayari.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in European Le Mans Series op woensdag 17 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons