van der Horst

Nieuw: Het Audi Sport Leopard Lukoil Team

Audi RS 3 LMS TCR
Audi RS 3 LMS TCR
Het Belgische WRT openbaarde vandaag de kleuren waarin de beide Audi's RS 3 LMS van het team uit Baudour met de steun van Audi Sport zullen deelnemen aan het FIA WTCR by Oscaro-kampioenschap. Dat Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden de fraaie bolides naar een derde opeenvolgende TCR-titel moeten zien te loodsen was al langer geweten. Nieuw is dat het Leopard Racing team thans ook de steun geniet van het Russische LUKOIL.
"De info die eerder in de pers verscheen met betrekking tot het Leopard Racing Team klopt niet" had WRT-baas Vincent Vosse ons enkele weken geleden toevertrouwd. "We krijgen wel degelijk extra steun van LUKOIL maar de naam Leopard verdwijnt geenszins" klonk het toen.

En zie, vandaag is het  Audi Sport Leopard Lukoil Team een feit.  De beide Audi's worden voorgereden door regerend TCR International Series-kampioen Jean-Karl Vernay (met zijn gebruikelijk startnummer 69) en de Schotse BTCC-legende  Gordon 'Flash' Shedden (met #52).  WRT ofte Leopard Racing kan voor zijn WTCR-campagne voortaan rekenen op de steun van LUKOIL, de Russische olie- en gasgigant, reeds langer in o.m. het WTCC en de TCR-Series actief. De voorbije jaren vonden we de LUKOIL-kleuren nog terug op de Craft Bamboo-wagens.

Ook op technisch vlak verandert het team uit Baudour het geweer van schouder. Waar de Belgische équipe zowel in 2016 (met Stefano Comini) als in 2017 (met Jean-Karl Vernay) de TCR International Series-titel veroverde met Volkwagen, doet het team van Vincent Vosse en Yves Weerts thans beroep op constructeur Audi. "Een logische wissel gezien de reeds bestaande nauwe samenwerking met  Audi Customer Racing" aldus Vosse.

"Uiteraard ben ik bij opnieuw deel uit te maken van het team. Bovendien zijn enkele prestigieuze partners mee aan boord geklommen en ik ben er van overtuigd dat we met de nieuwe Audi tot grootse dingen in staat zijn. Het wordt een opwindend seizoen waarin alles nieuw is en het niveau in wellicht tien jaar nooit hoger was. Aan ons om er van bij de start van het seizoen te staan." aldus Jean-Karl Vernay die er naar uitkijkt om samen te werken met toerwagenlegende Gordon Shedden.

​Foto: WRT/Patrick Hecq



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 22 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons