van der Horst

Nieuwe uitdaging voor Marc VDS in de Groene Hel

Gosselies, België – 3 april 2014: BMW Sports Trophy Team Marc VDS start volgend weekend in de splinternieuwe ADAC Qualifying Race, als deel van hun voorbereiding op de 24 Uur van de Nürburgring. Het team zal twee BMW Z4 GT3’s inzetten, met Uwe Alzen, Marco Wittmann en Maxime Martin in de #25 en Nick Catsburg, Bas Leinders, Markus Palttala en Dirk Adorf in de #26.
Dit nieuwe format is een nieuw evenement, gecreëerd om de 24 Uur van de Nürburgring – die eind juni wordt gehouden – wat beter aan te kondigen. De wedstrijd op de Nordschleife duurt zes uur, twee meer dan de VLN1-race die Marc VDS een week geleden afwerkte. De race heeft ook wat extra elementen, zoals rijden in het donker, en gebruikt ook het tracé dat in de 24 Uur zal worden gebruikt, een tracé dat licht verschilt van hetgene dat in de VLN wordt gebruikt.
 
Het is de perfecte gelegenheid voor de teams om eens samen te werken, want dit zal de eerste keer zijn dat ze samen in actie komen tijdens een raceweekend. Het is meteen ook de eerste keer dat Uwe Alzen en Dirk Adorf een Marc VDS-racepak zullen aantrekken.
 
De uitdaging van de Nordschleife is uniek in de autosport. Het circuit is lang, snel en gevaarlijk, en er zijn bijna geen uitloopzones. Op sommige stroken op het circuit gaan de wagens zelfs even van de grond, iets wat op geen enkel ander circuit dat Marc VDS ooit heeft bezocht kan gebeuren. Eén ronde is ook 26 kilometer lang en duurt meer dan acht minuten. Niet voor watjes dus!
 
De race wordt op zondag 6 april gehouden, en start op de middag.
 
Bas Leinders, Team Principal
“Iedere kilometer die we hier kunnen rijden is levensbelangrijk, dus we kunnen haast niet wachten om te starten. Het is een schitterend initiatief van de organisatoren van de 24 Uur om deze wedstrijd te houden, want zo kunnen we al wennen aan de kleine verschillen die er heersen. Tijdens de laatste testdag klikte het goed tussen alle teamleden, en ik ben er zeker van dat de onderlinge relaties tijdens dit weekend alleen maar zullen verbeteren. We zitten volledig op schema om onze doelen voor dit seizoen te bereiken en er is geen enkele reden om te denken dat dat dit weekend zou veranderen!”
 
Markus Palttala, BMW Z4 GT3 #26
“We hebben al een paar extra manches van het VLN achter de kiezen dan op hetzelfde moment vorig jaar, maar starten in deze nieuwe wedstrijd houdt volledig steek. We rijden op de 24 Uurs-versie van het circuit en we kunnen ook in het donker aan de slag. Dat komt ons allemaal goed uit. Zeker voor Nicky, die  hier nog nooit eerder ’s nachts kon rijden. Tijdens deze zes uurs-race rijden we met de vier rijders van de #26 samen, terwijl er in de VLN een beurtrol wordt gehanteerd. Dit kan dus een heel nuttig weekend worden en het is de bedoeling om zoveel mogelijk data te verzamelen. Ik kijk alvast uit naar een race waarbij er minder wagens op de piste zijn. Dat mag dan minder opwindend lijken, maar het geeft ons de kans om ons te concentreren op het vinden van de juiste set-up en niet alleen te proberen de wagen heel te houden!”
 
Maxime Martin, BMW Z4 GT3 #25
“Ik ben gek op de Nordschleife en ik kan niet wachten om er dit weekend opnieuw een race af te werken. Ik heb het gevoel dat ik Marco ondertussen wel goed ken, want we rijden niet alleen hier samen, in de DTM zijn we ook teammaats. Het klikt wel tussen ons. Het is ook fantastisch om samen met Uwe te rijden. Iedereen weet wat hij waard is, en een wagen met hem delen is een uitstekende zaak. Deze ADAC Qualifying Race lijkt me bovendien een goed idee: je krijgt de kans om op het volledige 24 Uurs-tracé te rijden en je kan ook in het donker rondjes afwerken. Die ervaring komt altijd van pas.”

Marc VDS pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 3 april 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons