van der Horst

Nieuwssprokkels en kalender 2015 van op Night of the Champions

Night of the Champions - Prijsuitreiking 2014
Gisteren werd in het Porsche Centrum Maastricht de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Night of Champions 2014, prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014, gehouden. Een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten treft u lager op deze pagina aan, waarbij de organisatoren ook een nieuwe (weliswaar voorlopige) kalender voor volgend seizoen konden presenteren. Opvallend daarbij is dat één derde van de meetings wordt afgewerkt doorheen de week in plaats van het weekend.
  • St. Paul
Steven Stichelbout presenteert voorlopige kalender PGCCB 2015
Steven Stichelbout presenteert voorlopige kalender PGCCB 2015
Allereerst de kalender; de organisatie houdt vast aan een kalender van zes meetings en net zoals afgelopen seizoen, zijn die evenementen netjes verdeeld tussen Nederland en België. De 6 Hours of Spa zijn wederom de seizoensopener, gevolgd door een opname in het Blancpain Sprint-programma te Circuit Zolder. Het seizoen 2015 wordt een week vroeger afgesloten met de finaleraces; ditmaal evenwel niet op Assen, maar op Zandvoort. Ook nieuw dit jaar zijn twee wedstrijden door de week, met name op de Porsche Days voor Nederland en België.

Voorlopige kalender Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015

1-2 mei (FIA WEC - Spa)
6-7 juni (Blancpain Sprint Series - Zolder)
7 juli (Porsche Day Netherlands - Assen)
3 september (Porsche Day Belgium - Zolder)
19-20 september (ADAC GT Masters - Zandvoort)
9-11 oktober (Finaleraces - Zandvoort)

Night of the Champions - Prijsuitreiking 2014
Er lijkt, op dit ogenblik, ook meer interesse te zijn voor het kampioenschap, met een startgrid die richting de kaap van de vijftien deelnemers zou bewegen, waarbij ongeveer de helft nieuwe bolides zouden zijn. Nieuw materiaal is er ook voor Belgium Racing, dat twee Porsches heeft aangeschaft met het oog op een deelname volgend seizoen. Ook Xavier Maassen zou zijn titel willen verdedigen en werkt hard aan de laatste details om zijn programma rond te krijgen.

Extra beeldmateriaal van de avond kan u terugvinden in het fotoalbum van de Night of the Champions - Prijsuitreiking 2014

Foto's: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 5 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons