van der Horst

Ningbo: Björk verzilvert pole met zege, Vervisch mee op podium

Thed Björk - Yvan Muller Racing
Thed Björk - Yvan Muller Racing
Polesitter Thed Björk tekent opnieuw present in de WTCR-titelstrijd na een derde seizoenszege in de eerste van drie wedstrijden in Ningbo International Speedpark. De flegmatieke Zweed verzilverde de gisteren verworven pole met een nooit bedreigde zege en werd op het podium vergezeld door Esteban Guerrieri en onze landgenoot Frédéric Vervisch. Met een vierde stek vergroot puntenleider Tarquini zijn voorsprong op Yvan Muller, zevende
  • Shopa
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Drummen bij de start waarin Thed Björk de leiding behoudt voor Vervisch en Esteban Guerrieri (All.Inkl.Com Münnich Motorsport) die de  BRC-Hyundai van Michelisz opzij had gezet. Guerrieri duikt al na een paar bochten knap bij Vervisch binnendoor en ook Michelisz gaat wat verder in de openingsronde aan de West-Vlaming voorbij. Vervisch riposteert evenwel meteen en betaalt de ervaren Hongaar met gelijke munt om als derde de eerste ronde af te maken voor Tarquini. De Italiaan lukte gisteren de vierde tijd maar diende, na een terugzetting van vijf plaatsen op de grid omwille van een incident met Guerrieri in Slovakije, als negende van start te gaan.
 
Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Norbert Michelisz van zijn kant tuimelt meteen daarop  met een rokende wagen naar de bodem van het klassement en moet opgeven, net als Nathaniël Berthon (Comtoyou Racing), slachtoffer van een gebroken ophanging. Berthon's teamgenoot Denis Dupont, achtste op de startgrid, lukte een blitsstart die hem even tot in vierde stelling bracht. De RACB-rijder verloor evenwel dadelijk flink wat plaatsen toen na het Sebastien Loeb Racing-duo Bennani-Huff ook Yvan Muller hem nog in de openingsronde voorbijsnelde. De Comtoyou-rijder finishte niettemink verdienstelijk als negende voor teamgenoot Panis, goed voor enkele welgekomen extra punten.
 
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Terwijl er in de buik van het peloton om elke centimeter gestreden werd, viel vooraan alles al snel in een definitieve plooi met Björk als leider voor Guerrieri, Vervisch, Tarquini en Bennani. De Marokkaan lag de hele race in de vuurlijn van diens gefrustreerde want naar eigen zeggen snellere teamgenoot Rob Huff, een Vila Real-scenario bleef deze keer gelukkig uit.  Yvan Muller tikte op een eenzame zevende stek aan voor Yann Ehrlacher die zich nog voorbij  het Comtoyou-duo Dupont-Panis had weten te hijsen. Timo Scheider strandde voor zijn WTCR-debuut net buiten de punten, De beide DG Sport-Peugeot's 308 TCR wisten hun kansen op puntenwinst nog voor de start tot nul herleid na een vrijwillige motorwissel voor zowel Mato Homola als Aurelien Comte.

Tom Coronel moest op de finishlijn een felbevochten veertiende stek uit handen geven aan WRT-rijder Gordon Shedden. De Schot had meer geluk dan zijn Audi Team Leopard Lukoil-teamgenoot Jean-Karl Vernay die in de tweede ronde met een mechanisch probleem uitviel.
 
Door de nulscore van zowel Vernay als Michelisz (update: die door een olielek met een defecte stuurbekrachtiging kreeg af te rekenen) en de achtste plaats van Ehrlacher, rukt racewinnaar Björk vanuit zesde stelling op naar de derde plaats in de tussenstand achter Gabriele Tarquini. Laatstgenoemde bouwt zelf zijn voorsprong op naaste achtervolger en merkgenoot Yvan Muller uit tot negen punten. Vervisch van zijn kant sluipt na zijn vijfde podium de top 10 binnen

Uitslag Race 1 WTCR  Ningbo:
 
Kampioenschap: 
 
1.Gabriele Tarquini 216p
2 Yvan Muller 207
3.Thed Björk 192
4.Norbert Michelisz178
5.Yann Ehrlacher 178
6.Jean-Karl Vernay 166
7.Pepe Oriola 156
8.Esteban Guerrieri 156
9.Rob Huff 140
10.Frédéric Vervisch 119
11. Aurelien Comte 109
12.Mehdi Bennani 75
13.Gordon Shedden 70
14.Benjamin Lessennes 58
15.Mato Homola 38
19.Tom Coronel  24
27.Denis Dupont 10...

Foto's: FIA WTCR/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 29 september 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons