van der Horst

Ningbo: Denis Dupont: “35 punten in één meeting: uitzonderlijk”

Denis Dupont op het podium
Denis Dupont op het podium
Denis Dupont heeft het Aziatische luik van de FIA WTCR op de best mogelijke manier ingezet. In China wist de rijder van het RACB National Team met zijn Audi RS 3 LMS, op een voor hem nieuwe omloop, naar een negende, vierde en derde plaats te rijden.
  • LTF
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Tweeëneenhalve maand nadat hij in het hoogstaande WTCR zijn eerste punten wist te scoren deed Denis Dupont in de eerste Chinese meeting van het wereldkampioenschap voor toerwagens nog beter. Op de omloop van Ningbo, die heel wat van zijn tegenstanders vorig jaar al leerden kennen, maakte onze landgenoot een stevige indruk.

“Op dit atypische circuit waren we van bij de start heel competitief”, stelde de Belg aan het eind van het weekend. “Om in de kwalificaties een goede tijd neer te zetten moet je er onmiddellijk helemaal voor gaan en overal de boordstenen meenemen. In het technische gedeelte moest je in sommige bochten wat snelheid laten liggen om andere beter te nemen. Het klikte helemaal.”

Denis Dupont stond bij de eerste sprint op de achtste plaats op de startgrid, en finishte uiteindelijk als negende.

“Wat opmerkelijk is, is dat de ophanging in de loop van Q1 stuk ging, maar het team wist het euvel tijdig te herstellen. Voor de rest van het weekend had ik meteen een heel sterke Audi RS 3 LMS."

En dat is nog zwak uitgedrukt. Als zesde van de tweede kwalificatiesessie finishte de Brabander als vierde in de tweede race, en bij de laatste wedstrijd klom hij op het podium.

“We hadden de snelheid en het hele weekend lang hebben we het rijgedrag van de auto weten te verbeteren. De meeting met een podium afsluiten, dat was het perfecte slot van dit eerste Chinese raceweekend. In Ningbo wisten we 35 punten te scoren. Een uitzonderlijke score!”

Maandag neemt Denis Dupont het vliegtuig om naar de tweede meeting in China te reizen. Volgend weekend neemt hij het opnieuw tegen zijn tegenstanders op, op het circuit van Wuhan.

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 1 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons