van der Horst

Ningbo: Denis Dupont: “Een opwindend slot van het seizoen”

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Tweeëneenhalve maand na de vorige race in Slovakije trekt het FIA WTCR-kampioenschap zich opnieuw op gang. Denis Dupont is gemotiveerder dan ooit en wil de zwart-geel-rode kleuren van de Audi RS 3 LMS opnieuw laten schitteren. Dit weekend komt hij daarvoor in actie op de Chinese omloop van Ningbo.
Denis Dupont
Denis Dupont
Het is de herneming van het wereldkampioenschap Toerisme. De deelnemers van het FIA WTCR snijden het laatste deel van een seizoen van tien racemeetings aan. Na de start in Marokko en vijf weekends in Europa trekt de karavaan nu naar het Verre Oosten, voor vier confrontaties. Twee daarvan worden in China afgewerkt.
Om de vermoeidheid van het reizen en het uurverschil te kunnen verwerken vertrok Denis Dupont afgelopen maandag al uit België. Het circuit van Ningbo, decor voor de volgende races, is helemaal nieuw voor hem. “Nogal wat van mijn collega’s kennen deze omloop al omdat ze er vorig jaar een wedstrijd afwerkten”, stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team.
“Ik sta voor een stap in het ongewisse. Deze omloop bestaat nog niet voor simulator en de onboardbeelden van vorig jaar geven maar een matige indruk van het tracé. De wedstrijden werden in de regen afgewerkt, de zichtbaarheid was dan ook beperkt. Ik zal dus van de enkele uren vrije tijd voor de eerste trainingen gebruik maken om de omloop te voet te verkennen, samen met de ingenieurs van mijn team. Er valt nogal wat te leren, want het circuit van 4,010 km telt maar liefst 22 bochten, die in tegenwijzerzin worden aangesneden. Een deel van het circuit is dan ook heel technisch, maar een ander relatief snel, met enkele mooie bochten. Als de weergoden even slecht gezind zijn als vorig jaar, dan zal er zeker wat spektakel te noteren vallen.”
Een show waar onze landgenoot een belangrijke rol wil in spelen?
“Ik hoop het van ganser harte, maar iedereen weet hoe hoog het niveau van dit kampioenschap is. Tijdens de voorbereiding op het weekend moet alles perfect lopen, niets mag je progressie stuiten. Dat is ook net wat kampioenschap zo opwindend maakt. Zoals steeds zal ik alles geven. Na meer dan twee maanden zonder een race in deze discipline sta ik te trappelen van ongeduld. Maar ik besef ook dat de auto wat zal moeten gespaard worden, want over een week trekken we al naar het volgende Chinese circuit.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op woensdag 26 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons