van der Horst

Ningbo: Thed Björk pakt pole voor race 1, Vervisch knap tweede

Frederic Vervisch - Thed Björk - Norbert Michelisz
Frederic Vervisch - Thed Björk - Norbert Michelisz
Nadat hij gisteren reeds de beide oefensessies had gedomineerd, bevestigde Hyundai-rijder Thed Björk (Yvan Muller Racing) thans zijn goede vorm met de pole voor race 1. De Zweed deed evenwel slechts 0.053" beter dan onze landgenoot Frédéric Vervisch die voor zijn debuut op Ningbo International Speedpark zowaar met de tweedesnelste chrono werk gekrediteerd.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Vervisch, nog steeds op zoek naar zijn eerste WTCR-pole klom halfweg de kwalificatiesessie naar de top van de tabel.  De Belg beschadigde naderhand evenwel zijn radiator zodat hij Björk niet van antwoord kon dienen toen die nog net iets sneller was gegaan. Zijn voorlopige besttijd bleek evenwel voldoende voor een plaatsje op de eerste startrij.

BRC Racing monopoliseert de tweede startrij met  Norbert Michelisz op P3 en puntenleider Gabriele Tarquini op P4. Esteban Guerrieri start zaterdagochtend als vijfde voor Vervisch' Comtoyou-teamgenoot Nathanaël Berthon, eerder ook reeds bij de pinken in de oefensessies.

Ook Zsolt Szabo bevestigde met een zevende startplaats voor de derde Comtoyou-piloot, Denis Dupont die hiermee zijn tot dusver beste kwalificatieresultaat lukte.  Beide Sebastien Loeb Racing-rijders Rob Huff en Mehdi Bennani vervolledigden de top 10. Zij gingen Pepe Oriola, Yann Ehrlacher en Yvan Muller vooraf.

Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 29 september 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons