van der Horst

Ningbo: Thed Björk snelst in beide oefensessies

Thed Björk
Thed Björk
Hyundai-rijder Thed Björk startte sterk op Ningbo International Speedpark, decor voor de zesde WTCR-manche, de eerste van vier meetings in het Verre Oosten. De Zweed topte op een zonovergoten omloop zowel de eerste als tweede vrije oefensessie en ging daarbij respectievelijk merkgenoten Norbert Michelisz en puntenleider Gabriele Tarquini vooraf. Yvan Muller die in de puntenstand op drie punten van leider Tarquini staat genoteerd, wist in FP 1 door problemen met de stuurbekrachtiging geen valabele tijd neer te zetten.
"Het lijkt wel alsof ik hier voor het eerst rijd, vorig jaar werkten we hier immers geen enkele ronde op droog asfalt af. Ninbo is een zeer technische omloop  en het is niet makkelijk om de goede 'flow' te vinden" aldus Björk  die zoals gezegd Norbert Michelisz in FP1 vooraf ging. Esteban Guerrieri, die gisteren vernam dat hij zijn punten van de tweede race in Slovakije behoudt, klokte de derde tijd maar veroorzaakte wel een neutralisatie van de sessie nadat hij in een grintbak was gesukkeld.
 
Fred Vervisch
Fred Vervisch
Onze landgenoot Frederic Vervisch lukte de vierde tijd aan boord van zijn Audi Sport Team Comtoyou Audi RS 3 LMS voor merkgenoot Jean-Karl Vernay (Audi Sport Leopard Lukoil Team) die een tweede neutralisatie veroorzaakte toen hij op de baan stilviel. Local hero Ma Qing Hua die in Ningbo en Wuhan  het stuur van de Boutsen Ginion Racing Honda Civic van Benjamin Lessennes overneemt  zette de zesde tijd op de klokken voor Mehdi Bennani (Sebastien Loeb Racing), Gabriele Tarquini (BRC), WTCR-debutant Timo Scheider aan boord van James Thompsons All.Inkl.Com Honda en Rob Huff (Sebastien Loeb Racing.
 
Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Thed Björk recidiveerde naderhand in de tweede, eveneens droge sessie waarin hij voor 0.246" Tarquini vooraf ging. De Italiaan kloeg aanvankelijk over een gebrek aan grip maar een wijziging aan de setup bracht duidelijk beterschap. Norbert Michelisz maakte er met zijn derdesnelste chrono een Hyundai-hattrick van, de Hongaar ging Comtoyou-rijders Frederic Vervisch en Nathanael Berthon vooraf.  Esteban Guerrieri, Zsolt Zsabo (Zengo Motorsport - Cupra), Jean-Karl Vernay die clashte met Pepe Oriola, Ma Qing Hua en Yann Ehrlacher maakten de top 10 rond.

De kwalificatie voor de eerste van drie races staat geprogrammeerd op zaterdag om 11.00u plaatselijke tijd.

Uitslag Free Practice 2 Ningbo:
 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 28 september 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons