van der Horst

Nogaro: Maxime Martin en andere fabrieksrijders aan de start

Nogaro: De races in beeld gebracht
Binnen een dikke week gaan de Blancpain Sprint Series van start op het circuit van Nogaro. Twintig wagens prijken er op de inschrijvingslijst, waarbij Audi met zeven stuks het best vertegenwoordigde merk is. De verrassing is de aanwezigheid van DTM-rijder Maxime Martin, de snelle Belg komt aan de start met een BMW Z4 van het BMW Team Brasil. De Brusselaar is overigens niet de enige fabrieksrijder aan de start...
--- DEELNEMERSLIJST BSS NOGARO (pdf) ---

De vaste rijders van het Braziliaanse team, Cacà Bueno, Sergio Jimenez nemen beiden deel aan een stock car race in hun thuisland maar men vond in Maxime Martin en Dirk Müller uitstekende vervangers. Ook de andere rijders van het team, Valdeno Brito en Atila Abreu, zijn om dezelfde reden weerhouden, zij worden vervangen door de gebroeders Ricardo en Rodrigo Sperafico.

Maxime Martin
Maxime Martin
Een tevreden Maxime Martin: “Het is een waar genoegen om te kunnen deelnemen aan de openingswedstrijd van de Blancpain Sprint Series, zeker bij een goed team en met een ideale teamgenoot. Ik heb voorheen al gereden op de omloop van Nogaro, ik ken dus het circuit goed genoeg maar ik weet niet hoe Dirk en ikzelf zullen presteren, veel zal afhangen van de competitiviteit van de BMW. Het niveau van de serie ligt heel hoog en je moet in topvorm verkeren om vooraan te kunnen meedraaien.”

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Voorts verschijnen er nog heel wat fabrieksrijders aan de start. Zo mist nieuwkomer Attempto Racing zijn start niet, niemand minder dan Rob Bell en Kevin Estre zullen namelijk een van de nieuwe McLaren 650S GT3's bemannen. Bentley Team HTP heeft ook zijn line-up rond en zal een wagen inzetten in de topklasse voor Maxi Buhk en 2014 Silver Cup winnaar Vincent Abril, de tweede bolide komt uit in laatstgenoemde klasse, met 2011 Le Mans LMP2 winnaar Olivier Lombard en de Nederlander Jules Szymkowiak. Bernd Schneider komt in actie op een van GT Russian Team Mercedessen, naast een nobele onbekende weliswaar. Tot slot noteren we ook Martin Ragginer op de enige Porsche in het veld (Fach Auto Tech, Pro-Am).

Nogaro: De vrije trainingen in beeld gebracht
Belgian Audi Club Team WRT zet zoals gepland niet minder dan vier wagens in, Laurens Vanthoor deelt het stuur van de Audi #1 met Robin Frijns. Verder komen ook de duo's Enzo Ide/Christopher Mies, Stéphane Ortelli/Stéphane Richelmi en James Nash/Frank Stippler uit voor het Belgische team. Ook ISR en Phoenix Racing vertegenwoordigen Audi in Frankrijk met sterke line-ups. 


Foto's: RACB, Arne Simons en Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op vrijdag 27 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons