van der Horst

Nogaro: Zege voor Martin in de hoofdrace - Ide alweer naar het podium

Maxime Martin's inhaalactie in de eerste ronde legde de basis voor de zege
Maxime Martin's inhaalactie in de eerste ronde legde de basis voor de zege
De hoofdrace in Nogaro op Paasmaandag werd een kolfje naar de hand van de Braziliaanse BMW van Maxime Martin en de Duitser Dirk Müller, die wel heel wat weerstand kregen van twee Audi's van WRT. Enzo Ide kon net als tijdens de kwalificatierace een podium veilig stellen, al moest hij zijn tweede plaats na de pitstops wel aan een snellere Stéphane Ortelli laten. De Fransman zette in de eindfase op zijn thuiscircuit nog alles op alles maar kon geen aanval meer inzetten op de leidende BMW.
Podium van de hoofdrace in Nogaro
Podium van de hoofdrace in Nogaro
Martin nam de start in de #77 Team Brasil BMW en kon al na enkele bochten  de vanop de pole gestarte #3 WRT Audi van Stéphane Richelmi verschalken. Een mooie inhaalactie, waarna de DTM-rijder meteen een kloof sloeg met de #3, die van zijn WRT-team na tien minuten het signaal kreeg de snellere Christoper Mies in de #2 Audi door te laten. De Duitser kreeg de kloof echter niet dichtgereden en de afstand tussen beide leiders bleef tot aan de pitstops schommelen rond de vijf seconden.

Start van de hoofdrace in Nogaro
Start van de hoofdrace in Nogaro
Halverwege de wedstrijd schudde WRT in tegenstelling tot het Team Brasil BMW een supersnelle pitstop uit de mouw  en zo reed Enzo Ide als leider naar buiten in de #2 Audi, met een bonus van twee seconden op de #77 BMW, in handen van Dirk Müller. De Duitser zette echter alles op alles en kon al na enkele ronden opnieuw de leiding heroveren tijdens het dubbelen van de #54 Attempto Racing McLaren. Ide liet nog in die zelfde ronde de #3 Audi van Stéphane Ortelli voorgaan, de Fransman kwam in de eindfase nog terug tot op een halve seconde van de BMW maar kon nooit een aanval plaatsen.

#77 BMW Team Brasil
#77 BMW Team Brasil
Maxime Martin gaf achteraf toe dat zijn inhaalmaneuver in de prille beginfase aan de basis lag van de eerste zege voor BMW Team Brasil in de Blancpain Sprint Series. Zijn teamgenoot Dirk Müller was alsnog op achtervolgen aangewezen omdat men bij WRT erg snel pitwerk leverde en hijzelf bovendien bij de pilotenwissel een knopje vergat in te drukken. Hij maakte zijn foutje echter snel goed door een mooie inhaalactie te plaatsen op de Audi van Enzo Ide, die ondanks het verlies van twee posities een sterke stint reed.

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons, Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op maandag 6 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons