van der Horst

Norma Benelux organiseert eigen trofee binnen de Belcar

Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Aqua Protect Racing - Norma M20 FC
Norma Benelux komt in 2019 met een eigen trofee op de proppen die betwist wordt binnen het Belcar Endurance Championship. Iedere piloot (ook gastrijder) die deelneemt met een gehomologeerde versie van de Norma M20, Norma M20F of Norma M20 FC kan deelnemen aan de Norma Driver Trophy.
  • VR Racing
De Peugeot 1600cc Turbo (CNT) en de atmosferische Honda 2000 cc motor 2000cc (CNA) zijn de toegelaten motoren op de Norma CN prototypen.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De puntenverdeling voor de Trophy is als volgt,  de in de race tien best geklasseerde rijders scoren punten van 10 naar 1, de coureurs van het winnende team behalen ieder 10 punten in het kampioenschap als ze de minimale rijtijd (12% van de racetijd) hebben gehaald. Aan de snelste ronde tijdens de race en voor het behalen van de pole position wordt ook één punt toegekend. Na iedere race is er een apart podium met trofeeën voorzien op het einde van het raceseizoen ontvangen de eerste drie geklasseerde piloten in het Norma Driver Trophy een unieke trofee van Norma Benelux.  Bovendien wordt de winnaar van de Norma Driver Trophy een proefrit aangeboden door Duqueine Engineering op een Norma M30 LMP3 op het circuit van Alès Cévennes in Frankrijk.

Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
De Norma Driver Trophy  wordt in 2019 verreden over 6 Belcar Endurance evenementen. Bij aankoop van een nieuwe Norma M20FC CNA of CNT wordt er bovendien een speciale Trophy korting voorzien door Norma Benelux. Voor meer info kunt u altijd Desschans Vincent 00 32 475/432.000 contacteren of surf naar www.normabenelux.be.

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op woensdag 12 december 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons