van der Horst

NSC Motorsports verandert het geweer van schouder

Thierry Verstraete & Nick Catsburg
Thierry Verstraete & Nick Catsburg
Thierry Verstraete heeft een beredeneerde beslissing genomen inzake zijn verdere carrière in de autosport. De West-Vlaamse zakenman parkeert zijn Lamborghini Gallardo GT3 voorlopig in zijn garage, ziet af van een verdere deelname aan de BRCC en Supercar Challenge en zal zich vanaf nu concentreren op zijn verdere leerproces via private tests in zijn eigen Formule Renault 2.0
  • LTF
Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
“Het is allemaal een beetje te snel gelopen”, steekt Thierry van wal. “Het vertrouwen is weg en vanaf nu ga ik timmeren aan een pilotenopleiding zoals het eigenlijk logisch zou moeten verlopen. Mijn beslissing heeft absoluut niets te maken met de kampioenschappen die ik betwistte en waarin de organisatoren hun best doen om alles in goede orde te laten verlopen. Het heeft alles te maken met het feit dat ik met zevenmijlslaarzen richting GT3 ging en mijn beperkte ervaring met dergelijk snel tuig. Vorig seizoen ben ik op mijn 55ste levensjaar in de autosport gestapt met een Porsche 997 Cup en dat ging vrij vlot. Maar de stap richting GT3 heb ik tot hiertoe slecht verteerd. De meeste snelle GT piloten liepen destijds stage in monoplace waarin ze knepen van het vak leerden en zodoende die theorie beter kunnen omzetten in praktijk richting GT”.

Thierry Verstraete wil nu de zaken omdraaien en via professionele begeleiding en een doorgedreven testprogramma terug aan de start komen in 2015 met de Lamborghini Gallardo GT3 in diverse kampioenschappen.
Syntix Formule Renault 2.0
Syntix Formule Renault 2.0
“Ik heb een Formule Renault 2.0l aangekocht en samen met ondermeer Nick Catsburg en Stuart Cox, ex Jordan GP en Team Principle Algarve Pro Racing Team, lassen we doorgedreven tweedaagse testsessies in op de omlopen van Jerez, Estoril, Portimao en Barcelona. We hebben er reeds twee sessies opzitten in Portimao en Guadix en ik ben tot hiertoe zeer tevreden over het reeds geboekte resultaat”.

Thierry Verstraete
Thierry Verstraete
“Ik beweer niet dat ik volgend seizoen opeens zeer competitief zal zijn, maar ik wil een goede gentlemen driver worden en daar heb ik wel wat voor over. Ik kom terug met de Lamborghini in 2015 en ben ervan overtuigd dat ik tegen die tijd een vruchtbaar leerproces achter de rug heb”, besluit Thierry Verstraete.    


www.nsc.cx

NSC Motorsports Press
Foto's: Niels Vaeck - NSC Motorsports




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 25 augustus 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons