van der Horst

Nürburgring: 25 wagens aan de start

GT Open - Nürburgring
GT Open - Nürburgring
GT Sport is er opnieuw in geslaagd een degelijk deelnemersveld bij elkaar te brengen voor de openingsmanche van de International GT Open die dit weekend wordt verreden op de Nürburgring. Als alles goed gaat zullen er 25 wagens oplijnen op de grid, waarvan er negen zullen uitkomen in de topklasse, Super GT. Nieuw voor dit jaar is echter dat deze klasse niet langer wordt voorbehouden aan GT2-wagens, zo mogen voortaan ook GT3’s uitkomen in Super GT als er twee pro rijders op de wagen in actie komen of indien het team ervoor kiest de wagen aan te passen (andere vering, rijhoogte, versnellingsbak).
  • MF Racing
--- DEELNEMERSLIJST GT OPEN NURBURGRING (pdf) ---

Belgium Racing - Corvette GT3
Belgium Racing - Corvette GT3
Ook dit jaar is er weer Belgische inbreng. Zo verschijnt Selleslagh Racing Team terug onder eigen naam in het kampioenschap, met de Corvette C6.R GT2 (met 7l motor) die afgelopen weekend nog de pole greep in het BRCC voor Maxime Soulet en Nick Catsburg, winnaar van de laatste VLN-wedstrijd. Dylan Derdaele koos voor het internationale luik van zijn programma voor de GT Open en zal er samen met Dennis Retena uitkomen op een Corvette Z06 GT3 (GTS) van V8 Racing.
 
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Uittredend kampioenenteam Scuderia Villorba Corse keert terug om zijn titel te verdedigen met natuurlijk Andrea Montermini en Niccolò Schirò, opvallend is dat men daarvoor niet langer een beroep doet op een Ferrari 458 Italia GTE, maar wel op de GT3 variant die zal uitkomen in Super GT. V8 Racing brengt naast de Corvette GT3 voor Dylan Derdaele opnieuw twee exemplaren Corvette C6.R GT1 aan de start voor de potente duo’s Miguel Ramos/Nicky Pastorelli en Archie Hamilton/Diederik Sijthoff. 
 
4d7622310517500d947ab4ff56ebe40f27da16c4.jpg
Ook Drivex (Porsche GT2), Autorlando (Porsche GT3), SMP Racing (1x Ferrari GT3), Black Bull Swiss Racing (Ferrari GT3) en het nieuw opgerichte Eurotech Engineering (Lamborghini) komen uit in Super GT. Laatstgenoemd team kan wel eens voor een verrassing zorgen met een zeer snelle Pro line-up bestaande uit Davide Valsecchi en Giovanni Venturini.
 
AF Corse brengt een vloot van vier Ferrari GT3’s aan de start, met op drie ervan een Pro-Am bezetting. Net als Eurotech Engineering doet Kox Racing wederom een beroep op de Lamborghini Gallardo FL2 GT3, met Peter Kox en Thomas Enge als pro rijders naast respectievelijk Nico Pronk en Maximiliam Völker. Team Novadriver en Krypton Motorsport zorgen tot slot voor diversiteit met een Audi R8 LMS ultra en Mercedes SLS AMG GT3.

Foto's: GT Open/Fotospeedy, Vincent Wouters & Belgium Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op donderdag 1 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons