van der Horst

Nürburgring: Laurens Vanthoor start titelrace vanop pole

#1 WRT Audi R8
#1 WRT Audi R8
Laurens Vanthoor, die aan de leiding ligt in de Blancpain Endurance Series, begint de beslissende wedstrijd van morgen op de Nürburgring vanop de pole. Bij de start van Q1 naderden donkere wolken het circuit maar het duurde uiteindelijk toch nog tot halverwege Q2 vooraleer de regen zijn intrede deed. Bij de start van de tweede sessie reed Vanthoors teamgenoot op de #1 WRT Audi, Christoper Mies, meteen een supertijd op een nog droge baan.
  • Prospeed Competition
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Zodra de regen het circuit bereikte lagen de posities op de grid vast en nog voor de start van de dit keer overbodige Q3 bedankte Laurens Vanthoor zijn team voor de perfecte timing. Ook de derde man op de #1 Audi, Cesar Ramos, had zijn aandeel in het succes. Net als het hele veld reed hij tijdens Q1 meteen naar buiten om een goeie tijd neer te zetten, hij werd tijdens zijn sessie alleen geklopt door de #7 Bentley met Steven Kane achter het stuur. Maar Christopher Mies klopte dus alsnog de Bentley in de tweede sessie. Hoewel Q3 vervolgens door de natte baan geen verschil maakte zette Vanthoor zelf desalniettemin toch de besttijd op de tabellen.

Team RJN Nissan
Team RJN Nissan
Nog tijdens Q1 zette Wolfgang Reip in de #35 RJN Nissan een scherpe tijd neer vooraleer hij de ronde erna in de eerste bocht de grindbak opzocht. De schade op de Nissan GT-R van onze landgenoot bleef gelukkig beperkt. Ook de grootste concurrent van Laurens Vanthoor, de #26 Saintéloc Audi, belandde maar liefst twee keer in het grind. Edward Sandström hield de auto nog meesterlijk uit de bandenmuur na een foutje in Q1, zijn teamgenoot Grégory Guilvert plantte de bolide in Q3 op een intussen natte baan in het grind in de eerste bocht.

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
WRT legt beslag op de volledige eerste startrij, de #1 wordt daarop vergezeld door de #3 Audi nadat ook Marc Basseng snel onderweg was bij de start van Q2. Op de derde plaats vinden we enigszins verrassend de #52 AF Corse Ferrari uit de Pro-Am klasse, Marco Seefried zette net als tijdens de seizoensopener in Monza een erg snelle tijd neer in de Italiaanse bolide. Naast hem staat de #7 Bentley die door de snelle tijd van Kane in de eerste sessie de #99 Art Grand Prix McLaren van Korjus, Soucek en Estre voorbleef. De tweede Bentley, met Jérôme D'Ambrosio achter het stuur, reed zijn snelste tijd eveneens in de openingsminuten van Q1 en rondt daarmee de top zes van de grid af.

--- Uitslag Kwalificatie BES Nürburgring 2014 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons