van der Horst

Nürburgring: Race 2: Eerste zege voor Pommer en van der Linde (Aust Audi)

Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Markus Pommer en Kelvin van der Linde hebben hun eerste zege in de ADAC GT Masters beet. Het duo won met de Aust Motorsport Audi R8 LMS de tweede race op de Nürburgring na een duel in de pits met de Team Schnitzer BMW M6 GT3 van Nick Catsburg en Philipp Eng. Het podium werd vervolledigd door de Land Motorsport Audi van Christopher Haase en Jeffrey Schmidt.
  • Heinz Performance
Polesitter Eng voerde de eerste helft van de race aan met zijn in fabriekskleuren getooide BMW. Tijdens het pitwindow kwam de Oostenrijker samen met de Audi van Kelvin van der Linde de pits in gedoken. Beide wagens verlieten de pitlane zij aan zij, doch zonder de witte lijn te overschrijden. Catsburg kon nog net de leiding behouden, maar de stewards waren van oordeel dat er sprake was van een 'unsafe release' in hoofde van Team Schnitzer. De Nederlander moest zijn positie dan ook weer afstaan en kon vervolgens geen vuist meer maken tegen Pommer, die met 4,5sec voorsprong de meet overschreed.

De punten van de tweede plaats waren voor Eng wel voldoende om naar de tweede stek in het kampioenschap op te schuiven. Jules Gounon geniet echter nog steeds een riante voorsprong van 38 punten in de puntentelling. De Fransman kwam vandaag niet verder dan de achtste plaats met de Callaway Corvette C7 GT3.  

--- ADAC GT NÜRBURGRING RACE 2 (PDF) ---

Foto: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 6 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons