van der Horst

Okayama: Catastrofaal weekend voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Amper gereden in de trainingen en een opgave zonder het stuur genomen te hebben, het Super GT kampioenschap kon amper slechter starten voor onze landgenoot Bertrand Baguette. Daisuke Nakajima was door het team aangewezen om de wagen af te stellen waardoor Baguette voor aanvang van de race nog geen tien ronden had kunnen rijden. Vertrokken vanop een uitzichtloze vijftiende positie moest de Japanse teamgenoot van Baguette na 20 ronden de strijd staken nadat de wagen een wiel verloren had. Baguette kwam in de race dus niet eens aan rijden toe.
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
De zege in de race die in uiterst slechte weersomstandigheden betwist werd, ging uiteindelijk naar de KeePer TOM’s Lexus RC F van Ryo Hirakawa en Andrea Caldarelli, die de wagen ook al naar de pole reden. Het was geen gemakkelijke zege, nadat Caldarelli bij de start op een natte piste de leiding had genomen moest hij echter de Nissan van Ronnie Quintarelli voorlaten toen de baan opdroogde. De Nissan moest later echter de strijd staken met mechanische pech en Naoki Yamamoto (Honda NSX) nam de koppositie over. Na de pilotenwissels begon het terug heviger te regenen.  Takuya Izawa die het stuur van de leidende Honda had overgenomen, zakte terug en zag een oprukkende Ryo Hirakawa aan hem voorbijgaan. In de GT300-klasse ging de zege naar de Toyota Prius apr GT van Koki Saga en Yuichi Nakayama.

"Tuurlijk is het frustrerend dat ik met de NSX niet in actie ben kunnen komen. Vooral omdat ik graag in de regen rijd en bovendien bleken de Honda’s in deze moeilijke omstandigheden uitstekend voor de dag te komen. Zo wist de NSX van Yamamoto-Izawa als tweede te finishen.” aldus Baguette in een reactie.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op zondag 5 april 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons