van der Horst

Oracle Cars met Wolf GB08

Jamie Morrow - Wolf GB08
Jamie Morrow - Wolf GB08
Oracle Cars is een team dat in het recente verleden vooral in de kijker stond omwille van de verwoede pogingen om hun Radical door te ontwikkelen tot het snelste Diesel-exemplaar ter wereld. Veel succes kende het team niet in Belcar, want Dame Fortuna leek de troepen van Eric Wouters telkens de rug toe te keren. Toch geeft het Vlaamse team de moed niet op, want het blijft energie steken om hun Diesel-ambitie verder te zetten. De equipe wedt echter op twee paarden, want schafte ook een Wolf GB08 aan - weliswaar met atmosferische benzinemotor.
  • St. Paul
Art Racing - Radical RS5
Art Racing - Radical RS5
In 2019 kreeg de Radical SR5 (vaak in de resultaten te vinden als een "RS5" overigens) van Oracle Cars/Art Racing een makeover. Het witte (en voorheen gele) bodywerk ging aan de kant en een nieuwe oranje snoet werd gemonteerd. Voor 2020 dient er zich echter een nog grotere wijziging aan, want het team schakelt over op een CN proto van Wolf Racing Cars. "De Radical kwam reeds in heel wat wedstrijden aan de start. Hij is echter aan een opfrisbeurt toe en daarom besloten we om dit jaar aan te treden met een Wolf GB08", verduidelijkt Eric Wouters.

"
Oracle Cars - Radical RS5
Oracle Cars - Radical RS5
De Radical verdwijnt echter niet ergens achteraan in de garage", vult Wouters meteen aan. "Onze visie en onze plannen rond de Diesel-turbokrachtbron blijven intact. Het is dan ook niet uitgesloten dat we de wagen later nog eens zullen inzetten. De focus ligt nu evenwel op de Wolf, een wagen die we nog moeten ontdekken; we hebben vorige week pas de eerste meters afgewerkt. Niet nieuw is onze bezetting, want we blijven vasthouden aan dezelfde gekende namen", waarmee Wouters opnieuw Raf Van Belle en Jamie Morrow bevestigt. Cédric Wauters is dit seizoen evenwel niet van de partij.

Oracle Cars - Radical RS5
Oracle Cars - Radical RS5
Het team kende zoals gemeld al heel wat tegenslag, met defecte turbo's en meerdere brandjes. Onder andere bij de 24 Hours of Zolder 2018 moest het team lijdzaam toe zien hoe tijdens een training de wagen met teameigenaar Wouters aan het stuur volledig uitbrandde en zo meteen ook een deelname aan de Zolderse etmaalrace in rook opging. Eric Wouters en de zijnen gaven evenwel blijk van een enorme vechtlust en knokten terug. De volgende race in Spa tekende de Radical gewoon opnieuw present. Hopelijk kan het team dit jaar de pechduivel afschudden, want een gebrek aan doorzettingsvermogen kan je hen moeilijk toedichten...

Update 11 maart: Initieel werd Cédric Wauters gemeld als één van de rijders, maar deze plannen zijn ondertussen gewijzigd. De tekst is hierop aangepast.

Foto's: Ronald Janssens, Georges De Coster & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 10 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons