van der Horst

Overwinning voor SMP Racing Ferrari – SRT Corvette op het podium

Zampieri/Mavlanov - SMP Racing Ferrari 458
Zampieri/Mavlanov - SMP Racing Ferrari 458
Daniel Zampieri en Roman Mavlanov wonnen met hun SMP Racing Rusian Bears Super GT Ferrari 458 zondag op Silverstone hun tweede race van het jaar. Zij gingen de TF Sport Aston Martin Vantage, die zaterdag nog de eerste race won, vooraf. Isaac Tutumlu en Archie Hamilton brachten de SRT Corvette naar de derde plaats. SMP Racing Rusian Bears won ook in de GTS klasse met de vierde plaats algemeen van Joan Vinyes en José M. Pérez Aicart. Kampioenschapleiders Nicky Pastorelli & Miguel Ramos kenden geen geluk; hun Corvette werd al in de eerste bocht van de baan gedrukt. Montermini en Schirò konden echter niet optimaal profiteren van die misstap van de leiders in het puntenklassement, zij werden slechts zesde.
start race 2
start race 2
De start verliep chaotisch, Matteo Beretta nam de kop maar achter hem werd de V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli de vangrails ingeduwd en ging de Ferrari van Roda om zijn as. In de derde ronde ging ook Barba van de baan en één ronde later zette de teammaat van Maxime Soulet, Francesco Pastorelli de Corvette achterstevoren. Na 5 ronden leidde Beretta voor een oprukkende Fannin met daarachter de Ferrari van Schirò. Twee ronden later was Beretta de leiding kwijt aan Fannin en Schirò verloor een plaats aan Zampieri.

Hamilton/Tutumlu - SRT Corvette
Hamilton/Tutumlu - SRT Corvette
De TF Sport Ason Martin was de eerste om de pits op te zoeken voor de verplichte stop en nadat alle wagens waren binnengekomen was het Mavlanov die op kop lag voor Hamilton en Turner. De Aston Martin bleef de Corvette opjagen en Turner ging in ronde 23 voorbij Hamilton, maar de SMP Racing Ferrari was al te ver uitgelopen om nog voor de zege te gaan. In de laatste ronde zorgde Montermini nog voor enige opschudding door met geblokkeerde wielen van de baan te gaan, echter zonder iets te raken. Maxime Soulet en Francesco Pastorelli speelden ditmaal niet mee voor het podium en brachten de V8 Racing Corvette als achtste over de finishlijn.

Silverstone; GT Open;  uitslag race 2:

01. Daniel Zampieri/Roman Mavlanov (SMP Racing Ferrari 458) 29 ronden
02. Darren Turner/Jody Fannin (TF Sport Aston Martin Vantage) +18.475
03. Archie Hamilton/Isaac Tutumlu (SRT Corvette) +27.433
04. Joan Vinyes/José M. Pérez Aicart (SMP Racing Ferrari 458 – GTS) +29.187
05. Matteo Beretta/Joël Camathias (Autorlando Porsche 997 GT3 - GTS) +43.500
06. Andrea Montermini/Niccolò Schirò (Scuderia Villorba Corse Ferrari 458) +44.751
07. César Campaniço/Aditya Patel (Team Novadriver Audi R8 LMS ultra - GTS) +45.835
08. Maxim Soulet/Francesco Pastorelli (V8 Racing Corvette) +46.245

Foto's: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 20 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons