van der Horst

Parisy en Zuber vervoegen Sébastien Loeb Racing

Sébastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3
Sébastien Loeb Racing heeft de line-up voor zijn campagne in de FIA GT Series rond. Mike Parisy en Andreas Zuber zullen namelijk de tweede McLaren MP4-12C GT3 van het in Soultz-Sous-Forêts gevestigde team bemannen. Parisy is een GT specialist en won vorig jaar nog de Belgische GT1 manche in Zolder op de Muhlner Porsche. Voormalig GP2-winnaar Andreas Zuber is ook niet vreemd aan een GT en reed in het verleden ondermeer in het FIA GT1 kampioenschap voor Phoenix Racing en Exim Bank Team China. Eerder was al geweten dat negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb himself team zal vormen met McLaren fabriekspiloot Alvaro Parente.
Team manager Dominique Heintz heeft zijn zaakjes goed op orde met twee te duchten duo’s: “Na een seizoen in GT Tour zal het team dit jaar opstappen naar het internationale toneel. Om deze uitdaging aan te kunnen gaan hebben we twee degelijke teams gevormd. De rijders komen van verschillende achtergronden: Sébastien komt uit de rallywereld, Parente en Zuber hebben meer een verleden in de eenzitters, terwijl Parisy een GT man is. Deze diversiteit zal voordelig zijn voor iederen en zo brengen we pure snelheid en ervaring bijelkaar.”
 
Verder blijft het weeral eens opvallend rustig rond de FIA GT Series. Naast de ietwat geruststellend aankondiging van Stéphane Ratel begin januari dat 10 teams interesse toonden om deel te nemen, volgden er maar weinig verdere bevestigingen. Ratel communiceerde destijds zelfs dat begin deze maand de deelnemerslijst al zou worden bekendgemaakt, iets waar we vandaag nog steeds op wachten.

Foto: Sébastien Loeb Racing/DPPI  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons