van der Horst

Pau: Ralf Aron wint Grand Prix de Pau

Ralf Aron - Prema Theodore Racing
Ralf Aron - Prema Theodore Racing
De derde race voor het FIA F3 European Championship te Pau kreeg de historische titel van Grand Prix de Pau mee. Ralf Aron (Prema Theodore Racing) won de race die ingekort werd na een crash en wegens de slechte weersomstandigheden. Zondagmorgen vond nog de tweede race plaats, deze werd gewonnen door Sacha Fenestraz (Carlin).
Sacha Fenestraz - Carlin
Sacha Fenestraz - Carlin
Vertrokken van op de pole nam Sacha Fenestraz onmiddellijk het peloton op sleeptouw in de straten van Pau. Fabio Scherer (Motopark) bleef aandringen, maar raakte daarbij de wagen van de Fransman alvorens in de fout te gaan waarna Alex Palou (Hitech GP) de tweede plaats overnam. Ondertussen was het harder beginnen regenen en bij het afvlaggen lag Sacha Fenestraz nog steeds op kop voor Fabio Scherer en Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing).

Podium GP de Pau 2018
Podium GP de Pau 2018
Ralf Aron legde zijn zege in de GP de Pau al vast van bij de start waar hij vertrekkend als derde onmiddellijk doorstootte naar de eerste plaats. De regen die al present tekende van bij de aanvang van de race nam nog in hevigheid toe waardoor het al helemaal onmogelijk werd om in te halen. Toen ook nog Ferdinand Habsburg (Carlin) en Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing) op elkaar inreden, besloot de organisatie dan maar om de race stil te leggen met de rode vlag alhoewel er nog geen driekwart van de voorziene afstand was afgelegd waardoor slechts de helft van de punten werd toegekend. De rechtstreekse concurrenten van Aron schakelden zichzelf uit, Fenestraz vertrok als enige op slicks duidelijk de verkeerde keuze en Alex Palou (Hitech GP) kreeg een drive through omdat hij niet goed stond opgesteld bij de start. Zo ging de tweede plaats naar Enaam Ahmed (Hitech GP), Jehan Daruvala (Carlin) pakte de laatste podiumplaats.

Foto's: FIA F3 European Championship

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 14 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons