van der Horst

Pau: Ugo de Wilde, Ulysse de Pauw en Esteban Muth op het podium

Podium race 2 Pau
Podium race 2 Pau
Op de stratenomloop van de Franse stad Pau vonden dit weekend drie races plaats voor het Franse formule 4 kampioenschap. Onze landgenoten lieten zich niet onbetuigd in de straten van Pau, de Wilde stond tweemaal op het podium, Ulysse de Pauw en Esteban Muth behaalden ieder een podiumplaats. Caio Collet won tweemaal, Adam Eteki won de resterende race.
  • Dreamdrive
Het is moeilijk inhalen op de stratenomloop van Pau en dat bleek weer eens in de eerste race voor het Franse formule 4 kampioenschap, de piloten vooraan finishten in exact dezelfde positie als zij waren gestart op de grid. De Braziliaan Caio Collet won voor Arthur Leclerc en onze landgenoot Ugo de Wilde. Esteban Muth greep net naast het podium, Ulysse de Pauw finishte als achtste, O’Neill Muth als dertiende en Baptiste Moulin als zestiende.

In de natte tweede race greep Adam Eteki de leiding in de laatste ronde ten koste van Reshad de Gerus. Ulysse de Pauw pakte de laatste podiumplaats, de Wilde klasseerde zich al zesde in een race waar de startopstelling bepaald wordt door de uitslag van race 1, maar met omgekeerde grid voor de acht eerst geklasseerden. De andere Belgen eindigden buiten de top tien. De derde en laatste wedstrijd telde maar vijf ronden, hevige regen deed de organisatie beslissen om voortijdig af te vlaggen. Caio Collet, die van op de pole gestart was, werd als winnaar uitgeroepen. Ugo de Wilde mocht als tweede mee het podium op alsook Esteban Muth die derde werd. Ulysse de Pauw pakte de negende plaats, Baptiste Moulin finishte als dertiende. O’Neill Muth lag al vroeg uit de wedstrijd. Collet neemt de leiding in de tussenstand voor de Wilde, de Pauw bezet de vijfde plaats.

Foto: FFSA Academy
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 13 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons