van der Horst

Paul Ricard: Belgian Audi Club Team WRT met 4 wagens aan de start

Laurens Vanthoor - WRT Audi #1
Laurens Vanthoor - WRT Audi #1
Volgend weekend wordt de derde manche van de Blancpain Endurance Series betwist op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard. Het Belgian Audi Club Team WRT zal niet minder dan vier wagens inzetten in deze race, naast de reguliere wagens voor Vanthoor/Ramos/Basseng (Pro), Stippler/Mies/Nash (Pro) en Hirschi/Blanchemain/Weerts (Gentlemen), komt er een tweede Audi uit in de Gentlemen Trophy voor de Fransen Stéphane Pourquie, Harry Teneketzian en Grégoire Chaix. Teneketzian was eerder al te zien aan het stuur van een WRT Audi bij de BRCC race op het circuit van Dijon waar hij samen met Maxime Jousse tweede werd. Tweeenveertig wagens staan er op de inschrijvingslijst van de race die bij valavond van start zal gaan.
Monza: de Belgen in actie
Er staan 12 wagens ingeschreven in de Pro Cup, de Pro-Am Cup telt 19 deelnemers en de Gentlemen Trophy moet het stellen met 11 inschrijvingen. Notoire afwezige is het Reiter Engineering team dat noch zijn Camaro noch de Lamborghini Gallardo inzet op het Franse circuit. Bij Boutsen Ginion zal zoals geweten Chris van der Drift debuteren op de McLaren MP4-12C #16 waar hij Phil Quaife vervangt. Bij ART GP moet dan weer Alexander Premat op de McLaren #98 plaats ruimen voor Nicolas Lapierre. De Toyota WEC rijder zal op deze wagen ook aantreden in de 24 uren van Spa.

Duqueine Engineering Ferrari 458
Duqueine Engineering Ferrari 458
Nieuw in het kampioenschap zijn ook een tweede Scuderia Villorba Corse Ferrari ingeschreven in de Gentlemen Trophy voor Cedric Mezard en François Perrodo, deze laatste kennen wij nog van zijn deelname aan het WEC in een PoSpeed Porsche. Verder komt ook regulier deelnemer aan het Franse GT Tour kampioenschap Duqueine Engineering eenmalig aan de start met één van zijn Ferrari’s, Gilles Duqueine, Leonardo Gorini en Paul Lanchere komen eveneens uit in de Gentlemen Trophy.

Foto's: Georges De Coster & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 24 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons