van der Horst

Paul Ricard: Recordopkomst voor generale repetitie 24h van Spa

Paul Ricard
Paul Ricard
De derde manche van de Blancpain Endurance Series vindt komende zaterdag plaats op het circuit van Paul Ricard. Deze wedstrijd zal verreden worden over zes uur in plaats van de gebruikelijke drie, als voorbereiding op de 24 Uren van Spa eind juli. Door het late startuur van 17u zal deze race bovendien voor een deel in het donker plaatsvinden. Tijdens de recordeditie in Silverstone enkele weken geleden stonden er 62 bolides aan de start, komend weekend komt er daar zelfs nog eentje bij.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS 2015
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS 2015
Van die 63 wagens staan er maar liefst 30 ingeschreven in de Pro Cup, de hoogte klasse in de BES zeg maar. In Pro-Am zien we 18 wagens, en in de Am-klasse nog eens 15 stuks. Aan Belgische zijde zet WRT opnieuw vier Audi's in, waarvan één nieuwe R8 in 2015-specificatie, de nummer 1 voor Laurens Vanthoor, René Rast en Mike Rockenfeller. Het is tevens de eerste maal dit seizoen dat kampioenschapsleider Vanthoor gescheiden wordt van zijn vaste teamgenoot Robin Frijns, die de #3 deelt met Jean-Karl Vernay en Nico Müller. Ook Phoenix Racing zal één exemplaar van de nieuwe R8 meebrengen naar Zuid-Frankrijk, voor Christopher Mies, Christopher Haase en Marcel Fässler.

#25 MarcVDS BMW Z4 GT3
#25 MarcVDS BMW Z4 GT3
Daarnaast zien we voor het eerst dit seizoen de troepen van MarcVDS aan de start, ook zij komen zich voorbereiden op onze eigenste etmaalrace in de Ardennen. De #26 BMW Z4 zal bemand worden door Maxime Martin, Markus Palttala en Lucas Luhr. Nog een zeer bekende BMW-rijder aan de start is Alex Zanardi, hij zal de speciaal voor hem aangepaste #9 ROAL Motorsport bolide delen met DTM-rijders Timo Glock en Bruno Spengler.

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
Nog een Belg aan de start is Kortrijkzaan Frédéric Vervisch, die naar goede gewoonte de #75 ISR Audi deelt met Filip Salaquarda en Marco Bonanomi. Last but not least treden ook Curbstone-rijders Patrick Van Glabeke, Louis-Philippe Soenen en Martin Lanting aan, hun #48 AF Corse Ferrari 458 staat ingeschreven in de Am Cup. Van Glabeke en Soenen staan bovendien in Paul Ricard ook op zondag aan de start van de nieuwe GT Sports Club, en worden daarin vergezeld van nog enkele Belgische deelnemers.Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 18 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons